Залишилося два дні: названо дати, коли у травні можна пересаджувати кімнатні рослини

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграф" Новина оновлена 26 травня 2024, 18:41

До процесу варто підготуватися заздалегідь

Досвідчені квіткарі стверджують, що пересаджувати кімнатні квіти варто за місячним календарем. Якщо ж говорити про травень, то залишилися лише два найбільш сприятливі дні для цього — 27 та 31 травня.

Про це пишуть на сайті "Ганок". Нагадують, що перед запланованою пересадкою квітів, варто заздалегідь підготувати горщики та правильний ґрунт.

  • 27 травня — місяць спадаючий, в знаку Діви. День ідеально підходить для посадки зелені та салату. Можна висадити їх в горщиках та лотках на підвіконні. Також в цей день можна зайнятися пересаджуванням домашніх вазонів.
  • 31 травня — місяць спадаючий, в знаку Рак. Гарний день для поливу та підживлення рослин. Також в цей день можна зайнятися пересадкою своїх домашніх вазонів.

Загалом, травень — місяць активного росту і для рослин на городі, і для рослин вдома. Якщо вірити досвідченим квіткарям, то пересадка квітів згідно з місячним календарем, у правильні дні, допомагає рослинам легше адаптуватися до нового місця. Крім того, вірять, що так рослини отримає більше сил.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав де, та після чого не можна сіяти петрушку: з пачки насіння проросте дуже мало.