Вони їм не друзі: які овочі не можна садити біля помідорів

Читать на русском
Автор
У томатів на грядці є погані сусіди Новина оновлена 20 травня 2024, 15:32
У томатів на грядці є погані сусіди. Фото Freepik

Одні можуть бути отруйними, інші залучають інфекції

Деякі рослини, попри свою красу та рясний урожай, можуть бути поганими сусідами для томатів і завдати їм шкоди. Тому при посадці важливо враховувати, що росте поряд із городніми культурами.

Посадка невідповідних овочів поруч із помідорами може призвести до повної втрати врожаю, пише santeplusmag. Тому важливо знати, які овочі не можна садити поблизу томатів.

Що не можна садити біля/разом з помідорами

  • Кукурудза

Кукурудзяний хробак так само небезпечний для томатів, як і для самої кукурудзи. Цей шкідник здатний повністю знищити врожай, проникаючи в плоди помідорів і роблячи їх м’якуш зовсім неїстівним.

  • Баклажан

Помідори та баклажани належать до сімейства пасльонових, але їх не рекомендується садити поряд. Обидві рослини схильні до фітофторозу, який може легко передаватися від одного до іншого.

  • Картопля

Картопля, як і багато інших рослин сімейства пасльонових, страждає від схожих захворювань, які можуть поширюватися через ґрунт. Розміщення їх близько один до одного під час посадки може підвищити ймовірність передачі інфекції.

  • Волоський горіх

Це дерево стає неприйнятним сусідом для помідорів через виділення хімічної речовини юглону, яка може бути токсичною для багатьох рослин.

Раніше ми писали чим удобрити томати для великого врожаю. Вони, як і люди, потребують збалансованого харчування.