Простий пиріг для ледарів: потрібно лише залити тісто та відправити у духовку

Читать на русском
Автор
851
Смачний пиріг до чаю або просто на перекус
Смачний пиріг до чаю або просто на перекус. Фото Портал "Пляшка"

Чудова домашня випічка

Ми розповідали, як посмажити швидкі ліниві пиріжки. Тепер ділимось рецептом смачного пирога на кефірі. Готується надзвичайно просто — потрібно лише накришити начинку і залити тісто у форму.

Ця випічка стане чудовою закускою або доповненням до обіду. Готується такий пиріг просто, інгредієнти доступні, а результат – завжди смачний та ароматний. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру (жирність від 2,5%)
  • 320 г борошна
  • 50 мл рафінованої соняшникової олії
  • 2 курячі яйця середнього розміру
  • 1 чайна ложка харчової соди
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі

Для начинки:

  • 100 г свіжої зеленої цибулі
  • 6 варених круто яєць
  • сіль та чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця круто. Щоб їх легше було чистити, одразу після варіння перекладіть їх у крижану воду.
  2. Очищені варені яйця натріть на тертці або поріжте дрібними кубиками. Дрібно наріжте зелену цибулю, додайте її до яєць. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
  3. Усі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури. У мисці збийте яйця з цукром і сіллю. Додайте кефір і олію, перемішайте вінчиком.
  4. Просійте борошно з содою, поступово додавайте до яєчної маси, постійно помішуючи. Замісіть однорідне тісто без грудочок.
  5. Накрийте миску з тістом плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб воно "відпочило". Паралельно розігрійте духовку до 180°C.
  6. Змастіть форму для випічки вершковим маслом або застеліть її пергаментом. Вилийте половину тіста у форму, не перемішуючи.
  7. Рівномірно розподіліть начинку по тісту. Залийте начинку рештою тіста. Вирівняйте поверхню пирога.
  8. Випікайте пиріг протягом 40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки, трохи остудіть і змастіть вершковим маслом.

Подавайте пиріг теплим або холодним. Він чудово поєднується зі сметаною, йогуртом, кефіром або чаєм. Також ми ділились рецептом чудового полуничного пирога.