Простий пиріг для ледарів: потрібно лише залити тісто та відправити у духовку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 859
Чудова домашня випічка
Ми розповідали, як посмажити швидкі ліниві пиріжки. Тепер ділимось рецептом смачного пирога на кефірі. Готується надзвичайно просто — потрібно лише накришити начинку і залити тісто у форму.
Ця випічка стане чудовою закускою або доповненням до обіду. Готується такий пиріг просто, інгредієнти доступні, а результат – завжди смачний та ароматний. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- 400 мл кефіру (жирність від 2,5%)
- 320 г борошна
- 50 мл рафінованої соняшникової олії
- 2 курячі яйця середнього розміру
- 1 чайна ложка харчової соди
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
Для начинки:
- 100 г свіжої зеленої цибулі
- 6 варених круто яєць
- сіль та чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Відваріть яйця круто. Щоб їх легше було чистити, одразу після варіння перекладіть їх у крижану воду.
- Очищені варені яйця натріть на тертці або поріжте дрібними кубиками. Дрібно наріжте зелену цибулю, додайте її до яєць. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
- Усі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури. У мисці збийте яйця з цукром і сіллю. Додайте кефір і олію, перемішайте вінчиком.
- Просійте борошно з содою, поступово додавайте до яєчної маси, постійно помішуючи. Замісіть однорідне тісто без грудочок.
- Накрийте миску з тістом плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб воно "відпочило". Паралельно розігрійте духовку до 180°C.
- Змастіть форму для випічки вершковим маслом або застеліть її пергаментом. Вилийте половину тіста у форму, не перемішуючи.
- Рівномірно розподіліть начинку по тісту. Залийте начинку рештою тіста. Вирівняйте поверхню пирога.
- Випікайте пиріг протягом 40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки, трохи остудіть і змастіть вершковим маслом.
Подавайте пиріг теплим або холодним. Він чудово поєднується зі сметаною, йогуртом, кефіром або чаєм. Також ми ділились рецептом чудового полуничного пирога.