Ви навіть не звертали на це увагу — і дарма: як правильно вибрати сир для сирників

Читать на русском
Автор
Виявляється, на результат впливає не лише рецепт, а й якість сиру
Виявляється, на результат впливає не лише рецепт, а й якість сиру. Фото Meta.ua

Звертаємо увагу на деякі нюанси

Ароматні, пишні сирники — один із найулюбленіших сніданків. Здається, що їх дуже просто. Однак іноді бувають ситуації, коли вони розповзаються по сковороді чи розпадаються.

Хто б міг подумати, що часто на результат впливає якість сиру. Як правильно вибрати головний інгредієнт, щоб сирники вийшли ідеальними, розкажемо разом із Ukr.Media.

Як правильно вибрати сир для приготування сирників

При виборі цього продукту варто врахувати кілька аспектів. Наприклад, якщо вологий сир, потрібно буде додавати багато борошна для балансування густоти. Смак та текстура такого сирника будуть грубими та борошнистими. Якщо брати жирний (понад 20%) сир, то сирники можуть розповзатися по сковороді.

Несвіжий сир не вдасться замаскувати у страві – сирники вийдуть зі своєрідним запахом. Тому краще вибирати свіжий продукт.

Завдяки знежиреному сиру тісто вийде пластичним, але несмачним. Та й користі у страві буде мало.

Хочеться, щоб тісто було еластичним, зручним у роботі, з ніжним смаком та текстурою? Краще тоді вибирати сир середньої жирності (5-18%). Зверніть увагу, щоб він був сухим.

Якщо ж сир вологий – його можна віджати. Необхідно просто продукт покласти між паперовими рушниками, притиснути руками до столу — таким чином ви позбавитеся вологи.

Чи приготували сирники? Подати їх можна з ароматною полуницею. Раніше ми розповідали, як правильно вибрати ягоду.