З такими млинцями забудете навіть про деруни: картоплю терти не доведеться

Читать на русском
Автор
Незвичайне блюдо з картоплі
Незвичайне блюдо з картоплі. Фото shuba.life

Відмінно і до сніданку, і для перекусу

Картопля – один із найпопулярніших продуктів на нашій кухні. Ми його варимо, смажимо та готуємо різні запіканки. Також ми любимо поласувати хрусткими картопляними дерунами.

Для тих, хто не хоче довго стояти на кухні та терти картоплю, Shuba пропонує посмажити картопляні млинці. Ця смачна та легка у приготуванні закуска сподобається і вам, і вашій родині.

Як приготувати картопляні млинці

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 0.5 кг;
  • борошно пшеничне — 1 ст.;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • сир твердий — 100 г;
  • часник сушений — 1 ч. л.;
  • петрушка, пучок – 1 шт.;
  • масло вершкове 73% — 1 ст. л.;
  • розпушувач — 0.5 ч. л.;
  • молоко 2,5% — 3 ст. л.;
  • олія соняшникова — 3 ст. л.;
  • перець чорний мелений, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, відварюємо та пюруємо.
  2. У картопляне пюре додаємо твердий тертий сир, яйце, борошно, сушений часник, розпушувач, зелень, масло, молоко і все швидко перемішуємо.
  3. Підготовлене тісто викладаємо на присипаний борошном стіл. Формуємо з нього невеликі круглі коржики.
  4. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо коржики і обсмажуємо їх під кришкою на повільному вогні до золотистої скоринки.

Раніше ми розповідали, як приготувати молоду картоплю із салом та сметаною. Цю картоплю полюблять абсолютно всі.