Готуватимете все літо: пиріг з двома видами тіста та ягідною начинкою зведе з розуму
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ягідний пиріг сподобається близьким
У сезон ягід їх можна не лише їсти просто так, а й готувати безліч смачних страв та десертів. Цікаво буде приготувати салат із плавленим сиром та полуницею або ж спекти пиріг із двома видами тіста.
Готується ця випічка просто і її приємно їсти, запиваючи чаєм. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "valya__saenko".
Як приготувати пиріг з ягодами
Інгредієнти:
- масло вершкове – 60 г
- цукор – 100 г
- яйце – 1 шт. велике
- молоко – 80 г
- сметана чи грецький йогурт – 1 ст. л.
- борошно – 200 г
- цедра половини лимона
- лимонний сік – 3 ст. л.
- кориця – за бажанням
- ваніль
- дрібка солі
- розпушувач – 2 ч. л.
- малина заморожена – 100 г (можна іншу улюблену ягоду);
- малиновий джем – 100 г
Друге тісто:
- масло вершкове розтоплене – 30 г
- цукор – 50 г
- борошно – 50 г
- кориця
Спосіб приготування:
- Спершу приготувати перше тісто. Для цього масло потрібно збити, додати цукор, ще раз збитию
- Далі додати яйце, збити.
- Додати молоко та сметану і після цього всипати борошно, цедру, ваніль, розпушувач, сіль і корицю. Все перемішати до однорідності.
- Далі приготувати друге тісто — хрусткий крамбл.
- Для цього потрібно додати до розтопленого масла цукор та борошно, збити до однорідності. За консистенцією має вийти як пісок.
- На дно форми викласти половину першого тіста, змазати варенням.
- До другої половини тіста додати заморожені ягоди і викласти зверху варення.
- Присипати другим тістом і запікати при 180 С 30-40 хвилин.
- Перевірити пиріг дерев'яною зубочисткою та залишити охолонути протягом 20 хвилин.
Раніше ми публікували рецепт пирога з яблуками, який сподобається вам ще більше, ніж "Шарлотка". Такий пиріг вийде навіть у новачка.