Салат із плавленим сиром та полуницею: для цього рецепту навіть захочеться заморозити ягоди

Читать на русском
Автор
Пікантний салат із полуницею та плавленим сиром
Пікантний салат із полуницею та плавленим сиром. Фото shuba.life

Близькі точно здивуються такому поєднанню

Ми вже готували дуже багато різноманітних салатів. На ринках і в магазинах вже потроху з’являється полуниця, чому не приготувати з нею салат?

Секрет салату за рецептом Shuba полягає у тому, що його легко готувати. Солодка полуниця, гіркувата рукола, ніжний вершковий сир та пікантна кисло-солодка заправка відмінно поєднуються між собою. Однак за бажанням ви можете додати до руколи або замість неї листя салату або шпинат.

Як приготувати салат з плавленим сиром і полуницею

Інгредієнти:

  • плавлений сир — 50 г;
  • полуниця – 50 г;
  • рукола (мангольд, шпинат або листя салат) — 40 г;
  • мед — 0.5 ст. л.;
  • оцет бальзамічний — 1 ч. л.;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • французька гірчиця — 1 ч. л.;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Руколу ретельно миємо та сушимо, відправляємо її в тарілку для салату.
  2. Плавлений сир нарізаємо смужками чи кубиками та додаємо зелень.
  3. В окремій мисці для приготування заправки змішуємо оцет, мед, оливкову олію, гірчицю. Поливаємо нею підготовлений салат, солимо і приправляємо перцем.
  4. Полуницю миємо, розрізаємо на половинки або четвертинки, додаємо в салат і подаємо до столу.

Подаємо салат з незвичайною картоплею. Близьким дуже сподобається!