Готуватимете все літо: пиріг з двома видами тіста та ягідною начинкою зведе з розуму

Читать на русском
Автор
Смачна та проста випічка
Смачна та проста випічка. Фото youtube.com

Ягідний пиріг сподобається близьким

У сезон ягід їх можна не лише їсти просто так, а й готувати безліч смачних страв та десертів. Цікаво буде приготувати салат із плавленим сиром та полуницею або ж спекти пиріг із двома видами тіста.

Готується ця випічка просто і її приємно їсти, запиваючи чаєм. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "valya__saenko".

Як приготувати пиріг з ягодами

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 60 г
  • цукор – 100 г
  • яйце – 1 шт. велике
  • молоко – 80 г
  • сметана чи грецький йогурт – 1 ст. л.
  • борошно – 200 г
  • цедра половини лимона
  • лимонний сік – 3 ст. л.
  • кориця – за бажанням
  • ваніль
  • дрібка солі
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • малина заморожена – 100 г (можна іншу улюблену ягоду);
  • малиновий джем – 100 г

Друге тісто:

  • масло вершкове розтоплене – 30 г
  • цукор – 50 г
  • борошно – 50 г
  • кориця

Спосіб приготування:

  1. Спершу приготувати перше тісто. Для цього масло потрібно збити, додати цукор, ще раз збитию
  2. Далі додати яйце, збити.
  3. Додати молоко та сметану і після цього всипати борошно, цедру, ваніль, розпушувач, сіль і корицю. Все перемішати до однорідності.
  4. Далі приготувати друге тісто — хрусткий крамбл.
  5. Для цього потрібно додати до розтопленого масла цукор та борошно, збити до однорідності. За консистенцією має вийти як пісок.
  6. На дно форми викласти половину першого тіста, змазати варенням.
  7. До другої половини тіста додати заморожені ягоди і викласти зверху варення.
  8. Присипати другим тістом і запікати при 180 С 30-40 хвилин.
  9. Перевірити пиріг дерев'яною зубочисткою та залишити охолонути протягом 20 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт пирога з яблуками, який сподобається вам ще більше, ніж "Шарлотка". Такий пиріг вийде навіть у новачка.