Забудете навіть про окрошку: такий літній суп дуже люблять у Латвії

Читати російською
Автор

Простий та смачний рецепт літнього супу

Любите літні супи, але навіть апетитна окрошка трохи набридла? Пропонуємо урізноманітнити меню та приготувати незвичайну першу страву.

Разом з Today пропонуємо поласувати улюбленим у Латвії холодним супом із буряків під назвою шалтибарщ. Ця проста страва готується на основі кефіру і виходить дуже смачною.

Як приготувати холодний суп з буряка

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт. (для подачі);
  • Огірок – 3 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт. (+2 яйця для подачі);
  • кефір 2,5% — 500 мл;
  • улюблена зелень (кропу, петрушка, зелена цибуля);
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Яйця варимо круто. Даємо їм охолонути, очищаємо від шкаралупи та натираємо на тертці або нарізаємо тонкими смужками.
  2. Буряк і картоплю відварюємо до готовності або запікаємо. Буряк чистимо, нарізаємо також тонкою смужкою або натираємо на тертці. Також подрібнюємо огірки.
  3. Овочі викладаємо порційно по тарілках, солимо на смак і заливаємо кефіром до бажаної густоти. Відправляємо їх у холодильник, даємо страві охолодитись та настоятися.
  4. Подаємо холодний суп із запеченою вареною картоплею та вареними яйцями.

Для різноманітності можна приготувати окрошку з редискою. Спробуйте, можливо, вам сподобається.