Хрусткі солоні огірки за старовинним рецептом: не знадобиться ні оцет, ні гірчиця

Читать на русском
Автор
1257
Огірочки виходять смачні і хрусткі
Огірочки виходять смачні і хрусткі. Фото 24tv.ua

Чудовий рецепт хрустких огірків

Ми розповідали, як смачніше приготувати гречку. Тепер ділимось чудовим старовинним рецептом смачних солоних огірків.

Завдяки холодному способу засолювання огірки збережуть свою форму, свіжість та насичений смак. З наведеної кількості інгредієнтів вийде одна трилітрова банка огірочків. Рецептом поділились на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • свіжі огірки середнього розміру
  • 2-3 парасольки кропу
  • 2-4 листи хрону (можна більше)
  • По 2-3 листи смородини, вишні, дуба (все або на вибір)
  • 3-5 зубчиків часнику
  • 2 літри води
  • 4 ст. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Добре промийте огірки і замочіть їх у холодній воді на 1-2 години. Це допоможе їм зберегти пружність під час засолювання.
  2. Не обрізайте хвостики та кінчики огірків, щоб вони не розм'якшилися під час зберігання. Очистіть зубчики часнику, але не ріжте їх. Листя хрону, смородини, вишні та дуба добре промийте.
  3. На дно чистої 3-літрової банки покладіть листя хрону, смородини (або вишню, дуб за бажанням), зубчики часнику. Щільно укладіть огірки, більші — знизу, менші — зверху.
  4. Закип'ятіть 2 літри води, охолодіть її до кімнатної температури. Розчиніть у воді сіль, ретельно перемішавши.
  5. Залийте огірки в банці приготованим розсолом. Зверху на огірки покладіть парасольку кропу, 2-3 листи смородини.
  6. Накрийте банку марлею і залиште огірки маринуватися на добу при кімнатній температурі. Після доби щільно закрийте банку пластиковою кришкою і поставте на зберігання в холодильник.

Цей рецепт гарантує вам хрусткі, ароматні та неймовірно смачні огірки. Такі огірочки ідеально їсти зі смачною картоплею з м’ясом.