Хрусткі солоні огірки за старовинним рецептом: не знадобиться ні оцет, ні гірчиця
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1278
![Огірочки виходять смачні і хрусткі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/be/18f209e5-0f302fb09b5ad318ed6a9514815e0be1.jpg?v=5095_1)
Чудовий рецепт хрустких огірків
Ми розповідали, як смачніше приготувати гречку. Тепер ділимось чудовим старовинним рецептом смачних солоних огірків.
Завдяки холодному способу засолювання огірки збережуть свою форму, свіжість та насичений смак. З наведеної кількості інгредієнтів вийде одна трилітрова банка огірочків. Рецептом поділились на ProstoWay.
Інгредієнти:
- свіжі огірки середнього розміру
- 2-3 парасольки кропу
- 2-4 листи хрону (можна більше)
- По 2-3 листи смородини, вишні, дуба (все або на вибір)
- 3-5 зубчиків часнику
- 2 літри води
- 4 ст. л. солі
Спосіб приготування:
- Добре промийте огірки і замочіть їх у холодній воді на 1-2 години. Це допоможе їм зберегти пружність під час засолювання.
- Не обрізайте хвостики та кінчики огірків, щоб вони не розм'якшилися під час зберігання. Очистіть зубчики часнику, але не ріжте їх. Листя хрону, смородини, вишні та дуба добре промийте.
- На дно чистої 3-літрової банки покладіть листя хрону, смородини (або вишню, дуб за бажанням), зубчики часнику. Щільно укладіть огірки, більші — знизу, менші — зверху.
- Закип'ятіть 2 літри води, охолодіть її до кімнатної температури. Розчиніть у воді сіль, ретельно перемішавши.
- Залийте огірки в банці приготованим розсолом. Зверху на огірки покладіть парасольку кропу, 2-3 листи смородини.
- Накрийте банку марлею і залиште огірки маринуватися на добу при кімнатній температурі. Після доби щільно закрийте банку пластиковою кришкою і поставте на зберігання в холодильник.
Цей рецепт гарантує вам хрусткі, ароматні та неймовірно смачні огірки. Такі огірочки ідеально їсти зі смачною картоплею з м’ясом.