Такий "тортик" у сто разів смачніший за покупний: смакота, яку проситимуть постійно

Читать на русском
Автор
Відмінна закуска для сімейного перекушування та свято
Відмінна закуска для сімейного перекушування та свято. Фото napensii.ua

Ця смакота просто готується, швидко з’їдається

З улюблених кабачків можна приготувати безліч різних страв: і запіканки, і ікру, а можна просто посмажити їх у клярі. Однак сьогоднішній рецепт здивує навіть найвишуканішого гурмана.

Річ у тому, що ми з "На пенсії" приготуємо з кабачків… торт. Ця смачна та оригінальна закуска не залишить байдужим нікого і за лічені хвилини від неї не залишиться ні шматочка.

Як приготувати торт з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки — 600 — 700 г;
  • борошно — 3 ст. ложки;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • рослинна олія — для смаження;
  • майонез чи сметана – 6 ст. л.;
  • часник — 2 — 3 зубчики;
  • плавлений сирок – 2 шт.;
  • помідори – 4 шт.;
  • зелень для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній тертці та віджимаємо від зайвої рідини.
  2. До кабачків додаємо яйця, сіль, борошно. Розмішуємо до однорідного стану.
  3. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, викладаємо масу рівномірним шаром і обсмажуємо з обох боків до готовності. Даємо охолонути.
  4. Дві столові ложки майонезу змішуємо з натертим плавленим сиром і невеликою кількістю часнику.
  5. В окремому посуді змішуємо залишок майонезу із залишками часнику.
  6. Помідори миємо та нарізаємо кружальцями.
  7. Кабачковий млинець викладаємо на блюдо, змащуємо майонезом, на нього розкладаємо кружечки помідорів. Накриваємо млинцем, змащуємо його плавленим сиром із майонезом. Збираємо все по черзі, доки не закінчаться млинці.
  8. За бажанням торт прикрашаємо кропом, петрушкою або зеленим пір’ям цибулі. Відправляємо його в холодильник на годину, щоб торт просочився.

З кабачків можна приготувати також найсмачніші голубці. Приготуйте і переконайтеся самі.