Не капустою єдиною: як приготувати голубці з кабачків

Читать на русском
Автор
Ніжні, апетитні, ситні для всієї родини
Ніжні, апетитні, ситні для всієї родини. Фото recepty.24tv.ua

Універсальна повноцінна страва, якою можна смачно нагодувати дорослих та дітей

Разом з весною прийшов і сезон кабачків із яких можна приготувати безліч смачних страв. Їх тушкують, запікають "човниками" або ж смажать у клярі.

Сьогодні ми хочемо поділитися ще одним вдалим рецептом приготування цього овочу. Голубці із кабачків неодмінно вразять близьких, інформують на Instagram-сторінці "anny.cooking".

Як приготувати голубці з кабачків

Інгредієнти:

  • невеличкі кабачки – 2-3 шт.;
  • фарш – 300 г;
  • сухий рис – 100 г;
  • цибуля – 1 середня;
  • морква – 1 середня;
  • часник – 2 зуб.;

Інгредієнти для заливки:

  • томатна паста – 1,5 ст. л.;
  • сметана – 1,5 ст. л.;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • вода – 250 мл;
  • олія, сіль, перець чорний молотий;

Спосіб приготування:

  1. Відварити рис до готовності.
  2. Цибулю дрібно нарізати.
  3. Моркву натерти на дрібній тертці.
  4. На невеликій кількості олії обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
  5. Натерти на терці часник.
  6. Змішати фарш, часник, відварений рис і підсмажену цибулю з морквою, посолити, попречити.
  7. Кабачок нарізати на тонкі слайси — має вийти близько 40 слайсів.
  8. Серединки кабачків, які залишаться – додати в овочеве рагу.
  9. В кожен слайс загорнути 1 ч.л. начинки.
  10. Викласти кабачки у форму для запікання або велику сковорідку.
  11. Для заливки змішати всі інгредієнти, підсолити і залити кабачки.
  12. Тушкувати близько 35 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні або ж запікати 30 хвилин за температури 180 градусів під фольгою і ще 20 хвилин без фольги зверху.
  13. За бажанням можна готові голубці одразу посипати сиром або подавати з сиром і сметаною.