Універсальна повноцінна страва, якою можна смачно нагодувати дорослих та дітей
Разом з весною прийшов і сезон кабачків із яких можна приготувати безліч смачних страв. Їх тушкують, запікають "човниками" або ж смажать у клярі.
Сьогодні ми хочемо поділитися ще одним вдалим рецептом приготування цього овочу. Голубці із кабачків неодмінно вразять близьких, інформують на Instagram-сторінці "anny.cooking".
Як приготувати голубці з кабачків
Інгредієнти:
- невеличкі кабачки – 2-3 шт.;
- фарш – 300 г;
- сухий рис – 100 г;
- цибуля – 1 середня;
- морква – 1 середня;
- часник – 2 зуб.;
Інгредієнти для заливки:
- томатна паста – 1,5 ст. л.;
- сметана – 1,5 ст. л.;
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
- вода – 250 мл;
- олія, сіль, перець чорний молотий;
Спосіб приготування:
- Відварити рис до готовності.
- Цибулю дрібно нарізати.
- Моркву натерти на дрібній тертці.
- На невеликій кількості олії обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
- Натерти на терці часник.
- Змішати фарш, часник, відварений рис і підсмажену цибулю з морквою, посолити, попречити.
- Кабачок нарізати на тонкі слайси — має вийти близько 40 слайсів.
- Серединки кабачків, які залишаться – додати в овочеве рагу.
- В кожен слайс загорнути 1 ч.л. начинки.
- Викласти кабачки у форму для запікання або велику сковорідку.
- Для заливки змішати всі інгредієнти, підсолити і залити кабачки.
- Тушкувати близько 35 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні або ж запікати 30 хвилин за температури 180 градусів під фольгою і ще 20 хвилин без фольги зверху.
- За бажанням можна готові голубці одразу посипати сиром або подавати з сиром і сметаною.