Зібрати гігантський урожай кабачків можливо, якщо дотримуватися цих правил

Читать на русском
Автор
Кабачки - не примхливі в догляді рослини
Кабачки - не примхливі в догляді рослини. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

В які терміни найкраще садити кабачки

Від правильної посадки й догляду залежить урожай кабачків. Ця культура не примхлива, але треба знати деякі правила. Раніше ми розповідали, про розповсюджені помилки при висадці помідорів на город, а тепер ділимося секретами вирощування кабачків.

Вирощування не потребує особливих зусиль, однак варто знати деякі нюанси. Як доглядати й вирощувати за кабачками, розповідаємо разом з "Добротою".

Після чого і біля чого садити кабачки

Найкращі попередники для кабачків — це морква, капуста, буряк та кукурудза. Не варто садити кабачки два роки поспіль на тому ж місці.

Краще не висаджувати кабачки поряд з іншими гарбузовими культурами (огірками, динями, кавунами). Вони мають схожі хвороби та їх люблять однакові шкідники.

Де найкраще посадити кабачки

Обирайте сонячне місце, з чорноземом. Ґрунт повинен бути з нейтральною або помірно кислою реакцією. Краще не садити кабачки у кислий ґрунт, який містить хлор.

Коли найкраще садити кабачки

Все залежить від клімату і погоди. Якщо зробити це надто рано, є ризик, що кабачки взагалі не зійдуть.

Найкращий час — коли постійна температура ґрунту буде 13-14 градусів і точно не буде загрози заморозків. Вночі температура не повинна бути меншою, ніж 8 градусів. За тиждень до висадки у відкритий ґрунт, ділянку варто накрити агроволокном, щоб ґрунт прогрівся. Також можна скористатися плівкою до того, як з’являться перші сходи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як врятувати помідори після заморозків. Ми поділилися дієвими порадами.