Відключення світла в Україні: де можна встановити сонячну панель в квартирі

Читать на русском
Автор
Сонячна панель Новина оновлена 16 травня 2024, 15:30
Сонячна панель. Фото Pixabay

Краще за все підходить одне місце

Під час відсутності світла зарядити гаджети можна не тільки за допомогою повербанку, ноутбуку чи автомобілю, а й сонячної зарядної батареї.

Сонячна батарея підходить для будинків та квартир, однак треба заздалегідь дізнатись про те, де їх краще встановлювати, аби вони працювали на максимум. Такою інформацією поділився сайт "Екодія".

Сонячні панелі встановлюються на даху або стінах будинку і підключаються до щитка, який може охоплювати лише під’їзд або всю будівлю. Однак є моменти, коли можуть виникнути проблеми, які вимагають дослідження та розгляду електриком або спеціалістом компанії-інсталятора

У випадку, коли панель встановлюється на балконі, то вона підключається не до щитка, а до інвертора (пристрою, що дозволяє споживати виготовлену панель живлення), який необхідно придбати окремо. Але варто зауважити, що балконне скло знижує ефективність панелей приблизно на 4% кожен на шар скла.

Найкраще встановлювати панель треба під кутом 30-35 градусів на спеціальному трикутних кріпленнях. Однак, якщо це важко або неможливо, можна зробити горизонтально, хоча це менш ефективно.

До того ж, рекомендується встановлювати за межами балкона, щоб уникнути тіні від вікон.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які гаджети можна заряджати від прикурювача та як це правильно робити.