Відключення світла повернулося: як зарядити телефон без електрики

Читать на русском
Автор
Відключення світла повернулося: як зарядити телефон без електрики Новина оновлена 14 травня 2024, 23:44

Іноді телефон може розрядитися в самий невідповідний момент.

Українці знову зіткнулися з відключеннями електрики, а тому знову актуальними стали поради про те, що робити, якщо вдома немає світла, а телефон розрядився. І справді вихід є.

"Телеграф" вирішив зібрати головні поради, які дозволять не залишитися без засобу зв’язку у темні дні. Але варто розуміти, що всі вони потребують зовнішнього джерела енергії.

Павербанки

Найочевидніший і зручний спосіб, це використовувати пристрій, який спочатку створений для того, щоб заряджати гаджети, коли немає доступу до електрики. Однак оскільки його в потрібний момент під рукою може не опинитися, то довго на цьому ми не зупинятимемося.

Ноутбук

Якщо телефон сів, але ноутбук має заряд, то можна скористатися його батареєю як резервним джерелом живлення. Для цього просто достатньо підключити телефон через кабель USB.

Проте цей метод не спрацює, якщо ноутбук сам тримається на останніх відсотках. У такому разі він відмовиться "ділитися" зарядом.

Сонячні зарядні пристрої

Портативні панелі давно вже набули популярності серед туристів, вони дозволять зарядити пристрої використовуючи для цього лише сонячну енергію. Проблема в тому, що для їх функціонування необхідне, як випливає з назви, сонячне світло. Однак опція може бути корисною при тривалих блекаутах.

Автомобіль

Якщо у вас є автомобіль, його можна використовувати, щоб зарядити телефон. Для цього потрібний перехідник від прикурювача на USB.

Ручні динамо-зарядки

Так, класичні пристрої, які генерують електрику шляхом фізичного обертання ручки, досі продаються і можуть бути знайдені в будь-якому інтернет-магазині за ціною від кількох сотень гривень.

Пункт незламності

Очевидно, що якщо телефон у найбільш невідповідний момент залишився з останніми відсотками і ви читаєте цю новину, то нічого з перерахованого вище у вас під рукою не виявилося. Однак не варто сумувати, оскільки в Україні з часів попередніх блекаутів відкрилася величезна кількість "Пунктів незламності", в яких можна, зокрема, і зарядити гаджети. У зовсім екстреному випадку можна піти до найближчого магазину чи іншого публічного закладу, який працює від своїх генераторів та попросити там допомоги.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як простим натисканням кнопки прискорити зарядку телефону.