Wi-Fi замість мобільного інтернету: неочікувані лайфхаки для енергозбереження на смартфоні

Читать на русском
Автор
Wi-Fi є менш енергоємким аніж передача даних
Wi-Fi є менш енергоємким аніж передача даних. Фото Canva

Деякі функції можна тимчасово вимкнути

Окрім занадто яскравого екрана та вібросигналу під час дзвінків та сповіщень, є деякі функції у смартфоні, які можуть скоротити час його використання. Більшість з них можна контролювати завдяки простим крокам.

Є кілька способів контролювати заряд свого смартфона. Деякі з них більш відомі, як от режим економії енергії, тоді як використання одного з видів передачі даних замість іншого — спосіб малорозповсюджений.

  • Увімкніть режим низького енергоспоживання (так званий режим енергозбереження), який обмежує фонову активність, знижує яскравість, вимикає високу частоту оновлення та обмежує з’єднання 5G, для економії заряду акумулятора.
  • Використовуйте Wi-Fi замість передачі мобільних даних (4G/5G), коли це можливо, оскільки це споживає менше енергії — підтримка зв’язку через 5G споживає втричі більше енергії, ніж під час з’єднання Wi-Fi. Якщо ви постійно користуєтесь одним видом контакту з мережею, другий спосіб варто вимикати для економії енергії.
  • Вимкніть автоматичні оновлення програм, сповіщення, служби визначення місцезнаходження, коли вони не потрібні.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зарядити смартфон, коли електроенергії немає. "Донором" енергії може стати навіть бездротова колонка.