"Рижик" зробить фурор на святковому столі: яскравий пряний салатик

Читать на русском
Автор
Смачний та хрусткий салатик
Смачний та хрусткий салатик. Фото shutterstock.com

Апетитна яскрава закуска

Ми розповідали, як приготувати смачні голубці з кабачків. Якщо ж шукаєте закуску лише з овочів, зверніть увагу на наступний рецепт.

Цей салат з морквою по-корейськи стане справжньою знахідкою для любителів пікантних та швидких закусок. Завдяки простим і доступним інгредієнтам, він готується за лічені хвилини, а результат вражає своїм насиченим смаком та ароматом. Рецептом поділились на порталі "Добрі Новини".

Інгредієнти:

  • 2-3 середні морквини
  • 2 ст. л. рисового оцту (або яблучного)
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. кунжутної олії (або соняшникової)
  • 1 ч. л. цукру
  • 1-2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 ч. л. кунжутного насіння для прикраси
  • свіжий кріп або петрушка для прикраси
  • сіль та перець

Спосіб приготування:

  1. Моркву очистіть. Наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці для корейської моркви.
  2. У великій мисці змішайте рисовий оцет, соєвий соус, кунжутну олію та цукор (або мед). Перемішуйте до повного розчинення цукру.
  3. Додайте нарізану моркву до маринаду і ретельно перемішайте, щоб вона рівномірно просочилася. Якщо використовуєте часник, додайте його до салату і ще раз перемішайте.
  4. Накрийте миску кришкою і залиште салат маринуватися на 15-20 хвилин. Перед подачею прикрасьте салат кунжутним насінням, свіжим кропом або петрушкою.

Додайте сіль та перець перед подачею і ще раз вимішайте. Чим довше він буде настоюватись, тим смачнішим буде. Також ми ділились рецептом чудової закуски з лаваша.