"Рижик" зробить фурор на святковому столі: яскравий пряний салатик
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачний та хрусткий салатик](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/59/ea482d88-429c29206df34bbc93ef2379c8423594.jpg?v=0591_1)
Апетитна яскрава закуска
Ми розповідали, як приготувати смачні голубці з кабачків. Якщо ж шукаєте закуску лише з овочів, зверніть увагу на наступний рецепт.
Цей салат з морквою по-корейськи стане справжньою знахідкою для любителів пікантних та швидких закусок. Завдяки простим і доступним інгредієнтам, він готується за лічені хвилини, а результат вражає своїм насиченим смаком та ароматом. Рецептом поділились на порталі "Добрі Новини".
Інгредієнти:
- 2-3 середні морквини
- 2 ст. л. рисового оцту (або яблучного)
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. кунжутної олії (або соняшникової)
- 1 ч. л. цукру
- 1-2 зубчики часнику, подрібнені
- 1 ч. л. кунжутного насіння для прикраси
- свіжий кріп або петрушка для прикраси
- сіль та перець
Спосіб приготування:
- Моркву очистіть. Наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці для корейської моркви.
- У великій мисці змішайте рисовий оцет, соєвий соус, кунжутну олію та цукор (або мед). Перемішуйте до повного розчинення цукру.
- Додайте нарізану моркву до маринаду і ретельно перемішайте, щоб вона рівномірно просочилася. Якщо використовуєте часник, додайте його до салату і ще раз перемішайте.
- Накрийте миску кришкою і залиште салат маринуватися на 15-20 хвилин. Перед подачею прикрасьте салат кунжутним насінням, свіжим кропом або петрушкою.
Додайте сіль та перець перед подачею і ще раз вимішайте. Чим довше він буде настоюватись, тим смачнішим буде. Також ми ділились рецептом чудової закуски з лаваша.