Ще один рецепт маринаду для скумбрії: додасте його у скарбничку улюблених

Читать на русском
Автор
Така страва прикрасить будь-який стіл
Така страва прикрасить будь-який стіл. Фото 1000.menu

Пікантна та ароматна страва

Скумбрія є досить популярною рибою на українському ринку. Вона смачна, коштує недорого, її можна запікати або маринувати.

Рецептом смачного маринаду ми хочемо сьогодні поділитися. А опублікували його на Instagram-сторінці "innakluchnik31".

Як замаринувати скумбрію

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 кг;
  • цибуля – 300-500 г;
  • вода – 350 г;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • оцет – 40 г;
  • олія – 50 г;
  • перець духмяний горошок – 0,5 ч. л.;
  • суміш перців горошком – 0,5 ч. л.;
  • коріандр горошком – 1 ч. л.;
  • гвоздика – 3-5 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію почистити, помити, нарізати на порційні шматочки.
  2. Цибулю нарізати кільцями.
  3. Частину цибулі викласти у глибоку каструлю шаром.
  4. Далі викласти шар риби.
  5. Зверху накрити шаром цибулі, додати спеції.
  6. В окремій мисці воду змішати разом із цукром, сіллю, оцтом, до розчинення.
  7. Залити маринадом рибу.
  8. Зверху додати олію.
  9. Поставити на вогонь, прокип'ятити 5 хвилин.
  10. Вимкнути і залишити до повного охолодження.

Раніше ми писали, як приготувати дешеві, але нереально смачні бутерброди. Ця ситна намазка відмінно підійде як на свято, так і на щодень.