Готувати годинами не доведеться: як зробити "швидку" лазанью

Читать на русском
Автор
Смачна, яскрава, апетитна страва
Смачна, яскрава, апетитна страва. Фото 1000.menu

Чудовий варіант вечері

Багато хто любить лазанью — національну італійську страву. Проте готується вона досить довго і не всі хочуть витрачати свій час на це.

Інколи можна приготувати страву а-ля лазанья з вчорашніх макаронів, або ж звернути увагу на швидкий рецепт приготування цієї страви без зайвої мороки. А поділилися ним з нами на Instagram-сторнці "julia.g.space".

Як приготувати "швидку" лазанью

Інгредієнти для лазаньї:

  • листи для лазаньї – 8-10 шт.;
  • сир Моцарела – 300 г;
  • сир Пармезан – 100 г;
  • Інгредієнти для соусу "Болоньєзе"
  • куряче філе – 1 кг;
  • олія – 2 ст. л.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 2 зуб.;
  • томатна паста – 3 ст. л.;
  • томатний сік – 200 мл;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль;
  • перець чорний;
  • італійські трави;
  • паприка;

Інгредієнти для соусу "Бешамель"

  • масло вершкове 73% — 60 г;
  • борошно пшеничне – 2,5 ст. л.;
  • молоко 3,2% — 500 мл;
  • сіль
  • перець
  • мускатний горіх

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, часник та моркву обсмажити на пательні з олією протягом 2-3 хвилин.
  2. Додаємо дрібно нарізану курятину та протушкувати.
  3. Додати томатну пасту, томатний сік, цукор, сіль та спеції.
  4. Накрити кришкою та протушкувати протягом 20 хвилин.
  5. Приготувати соус "Бешамель".
  6. Для цього розтопити вершкове масло, додати борошно та постійно помішувати.
  7. Поступово ввести молоко, додати сіль, мускатний горіх, перець та довести соус до загущення.
  8. Натерти моцарелу, пармезан та можна збирати лазанью.
  9. Першим шаром викласти курку в томаті, далі полити білим соусом, посипати моцарелою, а зверху викласти декілька листів лазаньї.
  10. Останній шар присипати пармезаном.
  11. Накриваємо форму фольгою та відправити у духовку на 25 хв при 180 градусах.

Раніше ми писали, як приготувати ароматну грецьку мусаку. Це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де м'які баклажани, ароматний фарш і ніжний вершковий соус зливаються в єдину гармонію смаку.