Готувати годинами не доведеться: як зробити "швидку" лазанью
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачна, яскрава, апетитна страва](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/92/b8cd205c-964554744596bfa02ad6b276b913a92d.jpg?v=5411_1)
Чудовий варіант вечері
Багато хто любить лазанью — національну італійську страву. Проте готується вона досить довго і не всі хочуть витрачати свій час на це.
Інколи можна приготувати страву а-ля лазанья з вчорашніх макаронів, або ж звернути увагу на швидкий рецепт приготування цієї страви без зайвої мороки. А поділилися ним з нами на Instagram-сторнці "julia.g.space".
Як приготувати "швидку" лазанью
Інгредієнти для лазаньї:
- листи для лазаньї – 8-10 шт.;
- сир Моцарела – 300 г;
- сир Пармезан – 100 г;
- Інгредієнти для соусу "Болоньєзе"
- куряче філе – 1 кг;
- олія – 2 ст. л.;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- часник – 2 зуб.;
- томатна паста – 3 ст. л.;
- томатний сік – 200 мл;
- цукор – 3 ст. л.;
- сіль;
- перець чорний;
- італійські трави;
- паприка;
Інгредієнти для соусу "Бешамель"
- масло вершкове 73% — 60 г;
- борошно пшеничне – 2,5 ст. л.;
- молоко 3,2% — 500 мл;
- сіль
- перець
- мускатний горіх
Спосіб приготування:
- Цибулю, часник та моркву обсмажити на пательні з олією протягом 2-3 хвилин.
- Додаємо дрібно нарізану курятину та протушкувати.
- Додати томатну пасту, томатний сік, цукор, сіль та спеції.
- Накрити кришкою та протушкувати протягом 20 хвилин.
- Приготувати соус "Бешамель".
- Для цього розтопити вершкове масло, додати борошно та постійно помішувати.
- Поступово ввести молоко, додати сіль, мускатний горіх, перець та довести соус до загущення.
- Натерти моцарелу, пармезан та можна збирати лазанью.
- Першим шаром викласти курку в томаті, далі полити білим соусом, посипати моцарелою, а зверху викласти декілька листів лазаньї.
- Останній шар присипати пармезаном.
- Накриваємо форму фольгою та відправити у духовку на 25 хв при 180 градусах.
Раніше ми писали, як приготувати ароматну грецьку мусаку. Це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де м'які баклажани, ароматний фарш і ніжний вершковий соус зливаються в єдину гармонію смаку.