Жодної мороки, борошна та духовки: шикарний рецепт десерту зі склянки води та жмені полуниці

Читать на русском
Автор
Легкий десерт із полуницею
Легкий десерт із полуницею. Фото glavred.info

Смакота без особливих клопотів

Полуниця – одна з перших ягід, яка з’являється наприкінці весни – на початку червня. Цю свіжу та соковиту ягоду люблять багато хто. До того ж з нею можна приготувати величезну кількість десертів.

Сьогодні разом із "Главредом" ми розповімо, як легко і просто приготувати з полуницею ніжний десерт. Вам не доведеться замішувати тісто і вмикати духовку: потрібно просто з’єднати всі інгредієнти та відправити в холодильник. Прості інгредієнти, трохи часу — і ви вже ласуєтеся.

Як приготувати десерт із полуниці

Інгредієнти:

  • 250 г сметани;
  • 2 ст. л желатину;
  • 1 склянка води;
  • цукор – до свого смаку;
  • ягоди полуниці – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Розчиняємо желатин у гарячій воді та переконайтеся, що немає грудочок.
  2. Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки та нарізаємо невеликими шматочками.
  3. В окремій тарілці змішуємо сметану із цукром. Сюди ж додаємо желатин і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  4. В отриману масу додаємо подрібнену полуницю і ретельно перемішуємо, щоб полуниця поступово розподілилася в ємності.
  5. Відправляємо ємність із десертом у холодильник і даємо йому застигнути.

Якщо залишилася полуниця, приготуйте з нею незвичайний салат. Близькі здивуються, але попросять добавки.