Всього одне куряче філе — і два дні всі ходять ситі: розкішний рецепт домашніх котлеток

Читать на русском
Автор

Апетитні котлетки дуже просто

Ми продовжуємо ділитись рецептами смачних, але економних страв. Приміром, ми вже розповідали, як приготувати "чорну ікру" за три копійки. Тепер розповідаємо, як приготувати гору котлет з одного курячого філе вагою 300-400 грамів.

За цим рецептом з такої кількості м’яса вийде 20 котлет. Причому "Телеграф" ділиться рецептом, з яким така "економія" не означає поганий смак страви — навпаки, котлетки виходять ароматні, соковиті і дуже смачні. І це вчергове доводить, що домашня кухня може бути вишуканою.

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе
  • солодкий перець
  • 200 г свіжих печериць
  • 1 цибулина
  • 1-2 яйця
  • 1 плавлений сирок
  • панірувальні сухарі (скільки візьме фарш)
  • свіжа зелень
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе, цибулю, солодкий перець та гриби дрібно кришимо. Також ріжемо зелень, а сир натираємо на тертці (його можна попередньо підморозити).
  2. В мисці для вимішування з’єднуємо подріблені інгредієнти. Додаємо сіль, перець, інші спеції до вашого смаку.
  3. Вбиваємо в масу яйця та перемішуємо. Починаємо додавати панірувальні сухарі.
  4. Сухарі вводимо по одній ложці, щоразу перемішуючи. Повинна вийти густа, липка маса.
  5. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітою олією, формуючи їх двома ложками. Котлети обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Виходить надзвичайно смачно і ситно. Також ми ділились рецептом класного маринаду, що робить навіть найдешевше м’ясо мяким і соковитим.