До шашлику чи навіть під час посту: ці квашені помідори смакуватимете уже за кілька днів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ця страва неодмінно вам сподобається
Популярними влітку закусками є не лише мариновані нашвидкуруч огірки, але й квашені помідори. Вони готуються легко, інколи можуть бути готовими уже за лічені години і довго зберігаються.
Така закуска актуальна до шашлику чи іншого м'яса, а також їх можна їсти під час посту. Рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Наші Бесаги — їжа та рецепти".
Як заквасити помідори
Інгредієнти:
- помідори – 8-10 кг;
- вода – 5 л;
- сіль – 2 склянки;
- цукор – 5 ст. л. з гіркою;
- часник – 10 зуб.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- гірчичний порошок – 1 ст. л.;
- листя смородини та вишні;
- корінь хрону – 1 шт.;
Спосіб приготування:
- М'ясисті помідори середнього розміру вимити.
- У воді кімнатної температури розчинити сіль і цукор, остудити маринад у холодильнику.
- На дно відра викласти фруктове та ягідне листя, часник і хрін.
- Половину томатів викласти.
- Додати часник та зелень.
- Викласти іншу частину помідорів.
- Накрити їх листям смородини, вишні та хрону, посипати гірчицею.
- Залити помідори розсолом, прикрити кришкою, але в жодному разі не закривати.
- Залишити відро з помідорами за кімнатної температури і уже за чотири дні можна знімати першу пробу.
Раніше ми писали, як приготувати салат з картоплею, горошком та морквою по-корейськи. Цей салат ви зможете готувати навіть після посту.