До шашлику чи навіть під час посту: ці квашені помідори смакуватимете уже за кілька днів

Читать на русском
Автор
Помідори виходять пікантними та пасують до будь-якого гарніру
Помідори виходять пікантними та пасують до будь-якого гарніру. Фото ideogram.ai

Ця страва неодмінно вам сподобається

Популярними влітку закусками є не лише мариновані нашвидкуруч огірки, але й квашені помідори. Вони готуються легко, інколи можуть бути готовими уже за лічені години і довго зберігаються.

Така закуска актуальна до шашлику чи іншого м'яса, а також їх можна їсти під час посту. Рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Наші Бесаги — їжа та рецепти".

Як заквасити помідори

Інгредієнти:

  • помідори – 8-10 кг;
  • вода – 5 л;
  • сіль – 2 склянки;
  • цукор – 5 ст. л. з гіркою;
  • часник – 10 зуб.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • гірчичний порошок – 1 ст. л.;
  • листя смородини та вишні;
  • корінь хрону – 1 шт.;

Спосіб приготування:

  1. М'ясисті помідори середнього розміру вимити.
  2. У воді кімнатної температури розчинити сіль і цукор, остудити маринад у холодильнику.
  3. На дно відра викласти фруктове та ягідне листя, часник і хрін.
  4. Половину томатів викласти.
  5. Додати часник та зелень.
  6. Викласти іншу частину помідорів.
  7. Накрити їх листям смородини, вишні та хрону, посипати гірчицею.
  8. Залити помідори розсолом, прикрити кришкою, але в жодному разі не закривати.
  9. Залишити відро з помідорами за кімнатної температури і уже за чотири дні можна знімати першу пробу.

Раніше ми писали, як приготувати салат з картоплею, горошком та морквою по-корейськи. Цей салат ви зможете готувати навіть після посту.