Випічка стане ще смачнішою: додайте до тертого пирога горіхи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Улюблений пиріг з дитинства
Смак тертого пирога знайомий багатьом з дитинства. Його часто готували наші мами та бабусі на свята чи просто так.
Попри простоту у приготуванні та бюджетність ця випічка майже завжди та всім подобається й швидко зникає зі столу. Сьогодні ми пропонуємо урізноманітнити рецепт та приготувати цей пиріг з горіхами, що буде доречним до Горіхового Спасу. А рецептом з нами поділилися на порталі "Shuba".
Як приготувати тертий пиріг з горіхами
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно пшеничне — 600 г;
- маргарин — 250 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- цукор — 200 г;
- сода харчова — 1 ч. л.;
Для начинки:
- волоські горіхи — 100 г;
- варення абрикосове — 200 г;
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти, додати розмʼякшений маргарин, яйця, цукор, погашену оцтом соду і замісити однорідне тісто.
- Розділити тісто на дві частини. Одну частину покласти у холодильник.
- Іншу частину тіста розкотити за розміром форми для випікання.
- Змастити форму маргарином і викласти тісто.
- На нього рівномірно розподілити варення та подрібнені ядра горіхів.
- Зверху натерти другою половину тіста (з холодильника) на всій поверхні.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180°C близько 30 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Раніше ми писали як приготувати біскотті до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.