Випічка стане ще смачнішою: додайте до тертого пирога горіхи

Читать на русском
Автор
З горіхами випічка ще смачніша
З горіхами випічка ще смачніша. Фото pixabay.com

Улюблений пиріг з дитинства

Смак тертого пирога знайомий багатьом з дитинства. Його часто готували наші мами та бабусі на свята чи просто так.

Попри простоту у приготуванні та бюджетність ця випічка майже завжди та всім подобається й швидко зникає зі столу. Сьогодні ми пропонуємо урізноманітнити рецепт та приготувати цей пиріг з горіхами, що буде доречним до Горіхового Спасу. А рецептом з нами поділилися на порталі "Shuba".

Як приготувати тертий пиріг з горіхами

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 600 г;
  • маргарин — 250 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цукор — 200 г;
  • сода харчова — 1 ч. л.;

Для начинки:

  • волоські горіхи — 100 г;
  • варення абрикосове — 200 г;

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти, додати розмʼякшений маргарин, яйця, цукор, погашену оцтом соду і замісити однорідне тісто.
  2. Розділити тісто на дві частини. Одну частину покласти у холодильник.
  3. Іншу частину тіста розкотити за розміром форми для випікання.
  4. Змастити форму маргарином і викласти тісто.
  5. На нього рівномірно розподілити варення та подрібнені ядра горіхів.
  6. Зверху натерти другою половину тіста (з холодильника) на всій поверхні.
  7. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180°C близько 30 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Раніше ми писали як приготувати біскотті до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.