Актуально не лише на Горіховий Спас: біскотті з горіхами та сухофруктами сподобаються близьким

Читать на русском
Автор
Традиційне італійське печиво
Традиційне італійське печиво. Фото pixabay.com

Смакує з вином або кавою

До Горіхового Спасу, який цьогоріч святкують 16 серпня за новим календарем, зовсім не обов'язково шукати рецепти нових страв та експериментувати з приготуванням. Натомість близьким та друзям, ймовірно, сподобаються біскотті.

Це італійське печиво готується досить просто, довго зберігається та є доречним на столі. А рецептом з нами поділилися на порталі "te.20minut.ua".

Як приготувати біскотті

Інгредієнти:

  • борошно – 425 г;
  • цукор – 225 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль;
  • розпушувач – 7 г;
  • ванільний цукор;
  • цедра одного апельсина;
  • горіхи (фундук, мигдаль, волоський) – 130 г;
  • цукати, сухофрукти – 80 г;

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити вінчиком разом з цукром, поки цукор не розчиниться і маса не посвітлішає.
  2. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і в кілька етапів додати до яєчної суміші. Потім додати горіхи і цукати.
  3. Розкотити дві-три ковбаски з тіста, трохи приплюснути їх і помістити на деко з пергаментом.
  4. Випікати у попередньо розігрітій до 160 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути.
  5. Нарізати ковбаску навскоси товщиною 1,5-2 сантиметри.
  6. Розкласти печиво на решітку і знову відправити в духовку підсушитися при 150 градусах на 15 хвилин. Після чого обов'язково дати охолонути.

Раніше ми писали як приготувати печиво до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.