Без молока і вершкового масла: бюджетний шоколадний пиріг, який ви приготуєте, поки гості роззуваються

Читать на русском
Автор

Пиріг виходить ніжним та вологим

Ми розповідали, як спекти яблучний пиріг. Тепер ділимось простим рецептом домашньої шоколадної випічки.

З цим пирогом впорається навіть дитина, а перелік інгредієнтів простий і доступний. З компонентів тваринного походження тут лише кілька яєць, замініть їх — і пиріг стане пісним. Ця випічка смачна навіть без молока, масла чи вершків. Ви можете почати замішувати тісто, коли гості на порозі, і поставити його в духовку, як тільки вони роззуються. "Телеграф" ділиться простим рецептом.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 100 г рослинної олії
  • 180 г борошна
  • 60 г какао-порошку (темного)
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 130 мл окропу

Для глазурі:

  • 85 г цукру
  • 10 г борошна
  • 20 г какао-порошку
  • 100 мл води
  • 35 г рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця з цукром і сіллю до пишного білого крему. Потім додайте олію і знову збийте.
  2. Просійте борошно, какао, розпушувач і соду. Поступово вливайте окріп, постійно помішуючи.
  3. Коли борошняна маса охолоне, поступово вмішуючи, з’єднайте її зі збитими яйцями.
  4. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40 хвилин або до готовності.
  5. Поки пиріг випікається, приготуйте глазур. Змішайте всі інгредієнти в невеликій каструлі або сотейнику і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  6. На маленькому вогні варіть глазур до загустіння. Коли пиріг спечеться, дочекайтесь його охолодження, розігрійте глазур наново і полийте гарячою шоколадною масою.

Готовність пирога перевірте дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить сухою, пиріг готовий. Також ми ділились рецептом смачного пісного печива.