Одне яйце — і гора печива на столі: дивовижний бюджетний рецепт

Читать на русском
Автор
623
Печиво виходить хрумке та розсипчасте
Печиво виходить хрумке та розсипчасте. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Апетитна і ароматна домашня випічка

Ми розповідали, як приготувати смачні рогалики з маком та вишнями. Тепер ділимось рецептом смачного печива з маком. Воно виходить смачне, хрумке та розсипчасте — ідеальна домашня випічка до кави чи чаю.

Рецептом поділились на порталі "Пані Чикетова". Тісто дуже просте і легко готується. Та ще й продукти потрібні бюджетні.

Інгредієнти:

  • Мак – 100 г
  • Борошно – 200 г (плюс додатково для підсипання)
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г (холодне)
  • Яйце – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Мак залийте окропом і залиште накритим на 1 годину. Потім відцідіть через сито і добре обсушіть на паперових рушниках.
  2. В глибокій мисці змішайте борошно з холодним вершковим маслом до стану крихт. Додайте цукор, яйце і добре вимісіть тісто. Якщо тісто занадто липне до рук, підсипте трохи борошна.
  3. Сформуйте з тіста кулю, огорніть його харчовою плівкою. Помістіть у холодильник на 30 хвилин.
  4. Розігрійте духовку до 160°C. Робочу поверхню присипте борошном.
  5. Дістаньте тісто з холодильника і розкатайте його в пласт товщиною близько 0,5 см. Виріжте печиво за допомогою формочок або склянки.
  6. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин або до золотистого кольору.

Можна сміливо готувати подвійну або й потрійну порцію — такі смачні ці печивка. Також ми ділились рецептом смачних шуликів.