Одне яйце — і гора печива на столі: дивовижний бюджетний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 688
Апетитна і ароматна домашня випічка
Ми розповідали, як приготувати смачні рогалики з маком та вишнями. Тепер ділимось рецептом смачного печива з маком. Воно виходить смачне, хрумке та розсипчасте — ідеальна домашня випічка до кави чи чаю.
Рецептом поділились на порталі "Пані Чикетова". Тісто дуже просте і легко готується. Та ще й продукти потрібні бюджетні.
Інгредієнти:
- Мак – 100 г
- Борошно – 200 г (плюс додатково для підсипання)
- Цукор – 100 г
- Вершкове масло – 100 г (холодне)
- Яйце – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Мак залийте окропом і залиште накритим на 1 годину. Потім відцідіть через сито і добре обсушіть на паперових рушниках.
- В глибокій мисці змішайте борошно з холодним вершковим маслом до стану крихт. Додайте цукор, яйце і добре вимісіть тісто. Якщо тісто занадто липне до рук, підсипте трохи борошна.
- Сформуйте з тіста кулю, огорніть його харчовою плівкою. Помістіть у холодильник на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 160°C. Робочу поверхню присипте борошном.
- Дістаньте тісто з холодильника і розкатайте його в пласт товщиною близько 0,5 см. Виріжте печиво за допомогою формочок або склянки.
- Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин або до золотистого кольору.
Можна сміливо готувати подвійну або й потрійну порцію — такі смачні ці печивка. Також ми ділились рецептом смачних шуликів.