Без молока і вершкового масла: бюджетний шоколадний пиріг, який ви приготуєте, поки гості роззуваються
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пиріг виходить ніжним та вологим
Ми розповідали, як спекти яблучний пиріг. Тепер ділимось простим рецептом домашньої шоколадної випічки.
З цим пирогом впорається навіть дитина, а перелік інгредієнтів простий і доступний. З компонентів тваринного походження тут лише кілька яєць, замініть їх — і пиріг стане пісним. Ця випічка смачна навіть без молока, масла чи вершків. Ви можете почати замішувати тісто, коли гості на порозі, і поставити його в духовку, як тільки вони роззуються. "Телеграф" ділиться простим рецептом.
Інгредієнти:
- 200 г цукру
- 100 г рослинної олії
- 180 г борошна
- 60 г какао-порошку (темного)
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
- 130 мл окропу
Для глазурі:
- 85 г цукру
- 10 г борошна
- 20 г какао-порошку
- 100 мл води
- 35 г рослинної олії
Спосіб приготування:
- Збийте яйця з цукром і сіллю до пишного білого крему. Потім додайте олію і знову збийте.
- Просійте борошно, какао, розпушувач і соду. Поступово вливайте окріп, постійно помішуючи.
- Коли борошняна маса охолоне, поступово вмішуючи, з’єднайте її зі збитими яйцями.
- Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40 хвилин або до готовності.
- Поки пиріг випікається, приготуйте глазур. Змішайте всі інгредієнти в невеликій каструлі або сотейнику і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- На маленькому вогні варіть глазур до загустіння. Коли пиріг спечеться, дочекайтесь його охолодження, розігрійте глазур наново і полийте гарячою шоколадною масою.
Готовність пирога перевірте дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить сухою, пиріг готовий. Також ми ділились рецептом смачного пісного печива.