Помідорів буде багато як ніколи: ось, чим їх треба полити

Читать на русском
Автор
1338
Чим полити томати в липні
Чим полити томати в липні. Фото Canva

Томати будуть рости значно більшими завдяки підживленню

Кількість помідорів, які виростають на кущах, значною мірою залежить від хорошої підгодівлі. Бо якщо не удобрювати рослину, то плоди ростимуть дрібні та несмачні. Важливо вносити правильні засоби для вдалого врожаю. Особливо це має значення у спеку.

Влітку томати найчастіше хворіють на вершинну гниль. Ознакою такого захворювання є білі й темні плями. Згодом помідори починають гнити. Щоб такого не було, потрібно внести правильне підживлення. Автори Youtube-каналу "Дім та присадибна ділянка" розповіли, що саме потрібно внести.

Чим підживити помідори в липні

Знадобиться така проста речовина, як попіл. Візьміть 2 склянки та залийте 10 літрами води. Добре перемішуємо та нехай настоюється 1 годину. Тоді треба внести 100 грамів оцту. Трішки чекаємо і можна вносити. Дотримуємось пропорції: пів літра добрива — під 1 кущ томатів.

Також городники радять вносити в липні мінеральне добриво — монофосфат калію. Буде достатньо 5 грамів речовини на 10 літрів води. Таке добриво допоможе помідорам швидше зав'язуватись, цвісти та плодити. Засіб вносять під корінь рослини та в заздалегідь зволожену землю.

Хорошою підгодівлею також вважається суперфосфат. 1 столову ложку речовини розбавляють в 1 літрі кип'ятку. Його потрібно ретельно розмішувати, бо суперфосфат важко розводиться. Тоді додаємо ще 10 літрів води. Для більшої ефективності слід додати 2 ложки рідкого розчину гумату калію або 2 ложки дрібного попелу. Добриво використовують у вологу землю — 0,5-1 літр під 1 кущ.

Раніше "Телеграф" писав, чим обробити рослини від шкідників. Є дієві засоби, перевірені часом.