Це знають не всі: чи справді яєчна шкаралупа корисна для ґрунту

Читать на русском
Автор
Як правильно використовувати яєчну шкаралупу як добриво Новина оновлена 30 липня 2024, 23:29
Як правильно використовувати яєчну шкаралупу як добриво. Фото botanichka.ru

Давно відомо, що в яєчній шкаралупі міститься багато кальцію

Для забезпечення оптимального росту рослин часто використовуються органічні добрива, і яєчна шкаралупа нерідко згадується як один із таких варіантів. Однак, перш ніж включити її у свій догляд за рослинами, важливо розібратися, наскільки вона корисна для ґрунту та які нюанси слід враховувати.

У матеріалі Realsimple експерти розповіли про цінність яєчної шкаралупи, яка використовується як добриво. Також городникам дали кілька важливих порад.

Чи дійсно яєчна шкаралупа корисна для ґрунту

За словами експертів, яєчна шкаралупа містить багато кальцію, який є важливим для рослин. Ще вона здатна нейтралізувати кислотність ґрунту та покращити його pH. Але щоб був ефект, шкаралупі потрібен час, щоб розкластися та вивільнити цінні речовини.

Щобільше, не всі рослини потребують додаткового кальцію. Городні культури, наприклад, помідори, можуть отримати користь з яєчних шкаралуп, тоді як кімнатні рослини зазвичай отримують досить поживних речовин зі стандартного ґрунту.

Перед тим, як використовувати шкаралупу як добриво, необхідно її продезінфікувати. Для цього відправте її в духовці за низької температури, щоб мінімізувати ризик сальмонельозу.

Після дезінфекції шкаралупу слід подрібнити на порошок за допомогою кавомолки. Цей порошок потім можна внести в ґрунт навколо коріння рослини, щоб рослина могла засвоїти кальцій.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим полити буряки в липні, щоб вони росли, як на дріжджах. Ми поділилися рецептом ефективного добрива.