Добриво за копійки: яким дешевим настоєм полити грядки з гарбузом

Читать на русском
Автор
Гарбузів буде багато Новина оновлена 17 червня 2024, 10:12
Гарбузів буде багато. Фото Pixabay

Це не вибагливий овоч, але його потрібно також підгодовувати певними розчинами

Гарбузи — одні з найневибагливіших овочів, але, як і всі рослини на городі, вони потребують підживлення, правильного поливу кущів та особливого догляду. На щастя, нема потреби купувати велику кількість добрив, що містять азот, калій, фосфор та цинк. Всі ці елементи можна знайти в одному безплатному та доступному засобі.

Це дивовижне добриво – деревна зола, пише prostoway. Найкраще використовувати золу від макухи, камінів або сухі гілки, що залишилися після спалювання.

Процес виготовлення добрива із деревної золи дуже простий. Для початку приготуйте концентрат із деревної золи та води. Третина золи поміщається в ємність, заливається гарячою водою і залишається на два дні при регулярному помішуванні. Потім концентрат проціджують та додають 9 літрів води на кожен літр отриманого добрива.

Підгодовувати гарбуз слід під час утворення зав’язей. Найкращий час для цього – ранній ранок чи вечір. Почніть з поливу грядок чистою водою, потім зробіть невеликі канавки навколо кущів, в які виллєте добрива. Після цього присипте канавки землею. Важливо уникати потрапляння підгодівлі на листя та стебла рослини.

Зазначимо, що багато українців вже посадили картоплю, і в багатьох вона вже навіть проросла. Раніше ми писали, чим і коли обробити картоплю від колорадського жука.