Буряк ростиме як на дріжджах: чим його полити в липні

Читать на русском
Автор
Добрива для великого урожаю буряка
Добрива для великого урожаю буряка. Фото Canva

Підгодуйте буряк цими засобами, і отримаєте великий урожай

Буряк — частий гість на столах українців, адже його додають до найрізноманітніших страв: супів, салатів, закусок, смузі та соків. Тож не дивно, що люди поспішають саджати цей овоч на своїх ділянках, аби отримати соковиті та великі плоди.

Буряк добре росте на некислому родючому ґрунті та добре освітленій ділянці. Також важливо вчасно поливати рослину, аби вона не пересихала. Обов'язковою процедурою для хорошого урожаю є удобрення. "Телеграф" розповість, чим варто підживити буряк у липні.

Калій

Без цієї речовини важко досягти великих і соковитих плодів. Бо це корисна речовина, необхідна для росту буряка. Щоб приготувати розчин, візьміть 80 грамів хлористого калію та 200 грамів вапна. Їх треба розвести у 1 відрі води. Таке добриво можна вносити максимум 2 рази.

Суперфосфат

Супер- або монофосфат дає великий урожай буряка. Пропорція використання — 1 грам на 1 літр води, й тоді поливайте цим розчином рослину. Плоди будуть рости значно більшими та солодшими після внесення такого добрива. Суперфосфат вносять орієнтовно за місяць до збору плодів.

Коров'як

Цей засіб особливо актуально вносити, якщо помітили світле листя у буряка. Під час приготування розчину дотримуйтеся пропорції — 1 літр коров'яку на 8 літрів води. Такого обсягу розчину на основі коров'яку має вистачити вам на 1 квадратний метр грядки.

Сечовина

Якщо влітку часто падає дощ, то земля може втрачати азот. Відповідно, цієї речовини бракуватиме й буряку. Поповнити запаси азоту можна за допомогою сечовини. Візьміть 1 чайну ложку речовини та розведіть її у 5 літрах води. Після цього добрива буряк почне рости краще.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, коли листя часнику почало жовтіти. Існує кілька ефективних засобів, які допоможуть у цій ситуації.