Врятувати врожай помідорів від спеки допоможуть ці прості способи

Читать на русском
Автор
1299
Як врятувати помідори від спеки Новина оновлена 25 липня 2024, 16:00
Як врятувати помідори від спеки. Фото РБК

Спека може ускладнити зростання овочів та знизити врожайність

На врожай помідорів може впливати багато факторів, серед яких особливу увагу слід приділити спеці. Високі температури можуть порушити зростання та розвиток рослин, що призведе до зниження кількості плодів.

У матеріалі Latimes підказали городникам, що потрібно зробити, щоб урятувати овочі від спеки. Слід їх запам’ятати!

Як врятувати помідори від спеки

Створіть тінь

Для захисту помідорів від спеки важливо створити тінь, особливо з полудня до 16:00, коли температура досягає піку. Використовуйте легкий матеріал, щоб обернути рослини або покрити їм конструкції для помідорів. Це захистить рослини від сонця та дозволить продовжувати полив. За допомогою такого способу ви зможете мінімізувати стрес рослин та зберегти їхнє здоров’я в умовах високих температур.

Глибокий полив

Поливайте рослину так, щоб коренева система була повністю зволожена. Це краще робити вранці, коли температура нижча і вода не випаровується так швидко. Але після рясного поливу не потрібно поливати рослину протягом кількох днів. Вода проникне глибоко в ґрунт, до коріння, і підтримуватиме рослини протягом тривалого часу.

Мульчування

Це ефективний метод захисту ґрунту та рослин, особливо у спекотну погоду. Мульча служить захисним шаром на поверхні ґрунту, який допомагає зберігати прохолоду. Вона знижує вплив прямого сонячного світла та зменшує випаровування води, що запобігає її перегріванню та пересиханню. Для мульчування можна використовувати різні матеріали, такі як солома, тирса, кора, компост або інші органічні речовини.

Раніше "Телеграф" писав, які рослини слід і не можна садити у червні. Від часу посадки залежить, яким буде врожай.