Огірків буде удвічі більше: рецепт простого добрива

Читать на русском
Автор
578
Чим підживити огірки Новина оновлена 24 липня 2024, 14:38
Чим підживити огірки. Фото Freepik

Інші добрива не знадобляться

Вирощування огірків у теплиці може забезпечити ранній врожай, починаючи вже з червня. Втім, для досягнення високої врожайності необхідно правильно підживлювати рослини та захищати їх від хвороб і шкідників.

З цими методами ви зможете збирати урожай аж до осені. Про це розповіли на порталі "Школа Життя".

Молочно-водне підживлення

Це один із найефективніших методів підживлення огірків. Це добриво містить велику кількість кальцію. Вносити його можна як під корінь, так і обприскувати кущі. Молочна плівка, що утворюється на рослинах, ефективно захищає їх від шкідників і грибкових захворювань.

Рецепт молочно-водного підживлення:

  • Відро води (10 літрів) кімнатної температури;
  • літр молока.

Змішайте інгредієнти та проведіть обробку огірків. Це підживлення не тільки підвищить імунітет рослин, але й покращить їхній ріст.

Дріжджове підживлення на основі дріжджів

Цей метод підживлення наповнює рослини необхідними мікроелементами, такими як залізо, кальцій, селен, натрій, цинк, магній та вітаміни групи В. Дріжджі сприяють зміцненню коріння, стимулюють ріст рослин і підвищують їхню імунну систему.

Рецепт дріжджового підживлення:

  • відро теплої води;
  • 100 грамів свіжих дріжджів.

Розчиніть дріжджі у воді, залиште на годину, після чого проведіть підживлення. Використовуйте це підживлення раз на 14 днів.

Підживлення настоєм кропиви

Настій кропиви містить всі необхідні вітаміни для зростання огірків і захищає їх від таких хвороб, як сіра пліснява, борошниста роса, павутинний кліщ та попелиця.

Рецепт настою кропиви:

Наріжте кропиву та складіть у відро. Залийте водою та залиште на деякий час, щоб настій перебродив. Розведіть його із водою у співвідношенні 1:10. Підживлюйте огірки під корінь цим настоєм для забезпечення здорового росту та захисту від хвороб.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим полити буряк в липні, щоб він ріс, як на дріжджах. Ми поділилися рецептом дієвого добрива.