Важливо знати: як правильно поливати рослини у спеку

Читать на русском
Автор
809
Полив рослин у спеку - що треба знати Новина оновлена 15 липня 2024, 16:17
Полив рослин у спеку - що треба знати. Фото Canva

Рослини зараз особливо потребують води

В аномальну спеку, коли на вулиці +35-40 потерпають не лише люди, а й рослини, які згодом сформувати плоди. Це стає проблемою, бо можна залишитися без урожаю. Врятує ситуацію лише правильний та регулярний полив.

Рослини у відкритому просторі оптимально поливати рано-вранці або пізно ввечері. Треба, щоб земля встигла увібрати воду. Водночас категорично не можна поливати саджанці в спеку, бо краплі можуть обпекти листя під сонцем, пише "Телеграф".

Корисні поради щодо поливу рослин

Водночас у сильну спеку рослини, які вирощуєте в горщиках, краще переставити в тінь. Адже вода досить швидко випаровується. У затінку такі рослини поливають кілька разів у день.

Також під час високих температур для рослин буде корисною прохолодна, але не крижана вода. Це допоможе добре їх освіжити. Можна навіть підігріти воду в бочках або настояти на сонці. Таким чином, саджанці не відчуватимуть стресу від перепаду температур.

Рослини варто поливати під корінь, а не на листя. Тоді не буде грибкових інфекцій. Води треба влити достатньо, щоб добряче зволожити землю.

Раніше "Телеграф" писав, коли найкраще копати картоплю, щоб отримати великий урожай. Погодні умови в цьому відіграють велику роль.