Не кашею єдиною: як приготувати пісні котлети з вівсянки
- Автор
 - Дата публікації
 
                    
                                    Читать на русском
                            
        
                    
- Автор
 
Чудово урізноманітнять пісне меню
Під час Успенського посту, який цьогоріч триватиме з 1 по 14 серпня, хочеться смачно та збалансовано харчуватися, а також — не бути голодним. У ті дні, коли дозволено вживати гарячу їжу з олією можна приготувати борщик або ж зробити деруни.
А от до відвареної гречки чи макаронів з твердих сортів пшениці можна подати смачні котлетки з вівсянки. Рецептом страви з нами поділилися на Facebook-сторінці "Смаколик.юа".
Як приготувати пісні вівсяні котлети
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці — 600 г;
 - окріп — 600 мл;
 - цибуля — 1 шт.;
 - картопля — 3-4 шт.;
 - часник — 2-3 зуб.;
 - мелені горіхи — жменя;
 - сіль, перець — за смаком
 
Спосіб приготування:
- Вівсянку залити окропом, залишити на годину.
 - Картоплю натерти на дрібній тертці, відтиснути зайвий сік.
 - Цибулю натерти на дрібній тертці.
 - Часник пропустити через прес.
 - Змішати усі інгредієнти, додати мелені горіхи, посолити, поперчити, перемішати.
 - Мокрими руками сформувати котлети, за бажанням обваляти їх у сухарях.
 - Обсмажити на розігрітій з олією сковороді по 3-5 хвилин з кожного боку.
 
Раніше ми писали, як приготувати пісну сметану. Вона чудово доповнить борщ або деруни.