Не кашею єдиною: як приготувати пісні котлети з вівсянки

Читать на русском
Автор
Смачні та бюджетні котлетки
Смачні та бюджетні котлетки. Фото 1000.menu

Чудово урізноманітнять пісне меню

Під час Успенського посту, який цьогоріч триватиме з 1 по 14 серпня, хочеться смачно та збалансовано харчуватися, а також — не бути голодним. У ті дні, коли дозволено вживати гарячу їжу з олією можна приготувати борщик або ж зробити деруни.

А от до відвареної гречки чи макаронів з твердих сортів пшениці можна подати смачні котлетки з вівсянки. Рецептом страви з нами поділилися на Facebook-сторінці "Смаколик.юа".

Як приготувати пісні вівсяні котлети

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 600 г;
  • окріп — 600 мл;
  • цибуля — 1 шт.;
  • картопля — 3-4 шт.;
  • часник — 2-3 зуб.;
  • мелені горіхи — жменя;
  • сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вівсянку залити окропом, залишити на годину.
  2. Картоплю натерти на дрібній тертці, відтиснути зайвий сік.
  3. Цибулю натерти на дрібній тертці.
  4. Часник пропустити через прес.
  5. Змішати усі інгредієнти, додати мелені горіхи, посолити, поперчити, перемішати.
  6. Мокрими руками сформувати котлети, за бажанням обваляти їх у сухарях.
  7. Обсмажити на розігрітій з олією сковороді по 3-5 хвилин з кожного боку.

Раніше ми писали, як приготувати пісну сметану. Вона чудово доповнить борщ або деруни.