Не кашею єдиною: як приготувати пісні котлети з вівсянки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудово урізноманітнять пісне меню
Під час Успенського посту, який цьогоріч триватиме з 1 по 14 серпня, хочеться смачно та збалансовано харчуватися, а також — не бути голодним. У ті дні, коли дозволено вживати гарячу їжу з олією можна приготувати борщик або ж зробити деруни.
А от до відвареної гречки чи макаронів з твердих сортів пшениці можна подати смачні котлетки з вівсянки. Рецептом страви з нами поділилися на Facebook-сторінці "Смаколик.юа".
Як приготувати пісні вівсяні котлети
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці — 600 г;
- окріп — 600 мл;
- цибуля — 1 шт.;
- картопля — 3-4 шт.;
- часник — 2-3 зуб.;
- мелені горіхи — жменя;
- сіль, перець — за смаком
Спосіб приготування:
- Вівсянку залити окропом, залишити на годину.
- Картоплю натерти на дрібній тертці, відтиснути зайвий сік.
- Цибулю натерти на дрібній тертці.
- Часник пропустити через прес.
- Змішати усі інгредієнти, додати мелені горіхи, посолити, поперчити, перемішати.
- Мокрими руками сформувати котлети, за бажанням обваляти їх у сухарях.
- Обсмажити на розігрітій з олією сковороді по 3-5 хвилин з кожного боку.
Раніше ми писали, як приготувати пісну сметану. Вона чудово доповнить борщ або деруни.