Що можна та заборонено їсти під час Успенського посту: календар харчування

Читать на русском
Автор
Що можна та не можна їсти під час Успенського посту
Що можна та не можна їсти під час Успенського посту. Фото pixabay.com

Калндар харчування

У четвер, 1 серпня розпочинається один із найсуворіших постів — Успенський. Триватиме він два тижні, до 14 серпня.

Успенський піст пов'язаний зі святом Успіння Пресвятої Богородиці, матері Ісуса Христа. Важливо розуміти, що відзначається не її смерть, а благодать, пов'язана з переходом від земного життя до вічного небесного. Згідно з церковними архівами, перші згадки про цей піст датуються V століттям, що свідчить про давню традицію дотримання посту перед цим святом.

Про те, що можна та не можна їсти під час Успенського посту розповідає "Телеграф".

Під час посту віряни утримуються від їжі тваринного походження, надаючи перевагу овочам і фруктам, яких чимало у цей період року.

Зокрема, тричі на тиждень – у понеділок, середу та п’ятницю – рекомендується сухоїдіння. Віряни можуть їсти сирі овочі та фрукти, горіхи, сухофрукти, мед, хліб, сіль, мед і запивати їх водою.

У вівторок та четвер дозволяється їсти гарячі страви без олії. А от у суботу й неділю можна вживати гарячу їжу з олією, а також пити вино.

Під час посту також радять уникати веселощів, пісень і танців, обмежити перегляд телевізора. Краще цей час присвятити молитві. Як завжди, не можна сваритися, пліткувати та вживати лайливі слова.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки вихідних у липні 2024 року і що відзначатимуть українці. Повний календар свят.