Ви перетворюєтеся на монстра: основні ознаки токсичності

Читать на русском
Автор
Варто уникати токсичних людей
Варто уникати токсичних людей. Фото pixabay.com

Краще помічати та ліквідувати негативні риси

З деякими людьми зовсім неможливо спілкуватися — від них відчувається негативна енергетика, не хочеться сказати зайвого, аби не "спровокувати" черговий конфлікт та й в цілому некомфортно знаходитися. Особливо від токсичності батьків страждають діти, але також несолодко буває й іншому оточенню.

Якщо ви помічаєте, що останнім часом стали дратівливими, варто звернути увагу на ознаки токсичності. Які саме — розповідають на порталі "Hack Spirit".

Ознаки токсичності

Ваше співчуття зменшується. Емпатія є основою будь-яких здорових стосунків, хай то дружні або романтичні. Це здатність розуміти та поділяти почуття інших людей. Якщо ви помічаєте, що ваша здатність співпереживати знижується, це може вказувати на наявність токсичності.

Ви постійно виступаєте в ролі жертви. Це є ознакою токсичної поведінки. Постійне відчуття себе жертвою звільняє від будь-якої відповідальності та заважає нам розвиватися і вчитися на власних помилках.

Критика стала вашою звичною мовою. Хоча критика може бути конструктивною, вона перетворюється на токсичну, коли є постійною і безжальною.

Ви стаєте експертом у маніпуляціях. Це звична риса серед токсичних людей. За словами психологів, маніпулятори часто застосовують такі прийоми, як газлайтинг, викликання почуття провини та гра в жертву, щоб контролювати інших і досягати своїх цілей.

Ви постійно налаштовані негативно. Негативні думки схожі на грозову хмару, яка переслідує вас всюди, затемнюючи ваше бачення світу. Якщо ви завжди зосереджені на негативі, постійно скаржитеся і поширюєте свій песимізм на оточуючих, можливо, ви стаєте токсичною людиною.

Ви не вмієте просити вибачення. Ми всі помиляємося, це частина людської природи. Що відрізняє нас, так це те, як ми реагуємо на свої помилки. Якщо вам надзвичайно важко сказати "Вибачте" або визнати свою провину, це тривожний сигнал.

Ви завжди в стані конкуренції. Здорова конкуренція може бути чудовим стимулом, але коли вона стає надмірною, це може призвести до токсичності.

Раніше ми писали, які знаки Зодіаку попрощаються з самотністю цього літа. Вони обов'язково зустрінуть кохання.