День фінансового працівника, День розчинної кави і не тільки: що відзначається 24 липня в Україні та світі

Читать на русском
Автор
Сьогодні день народження розчинної кави
Сьогодні день народження розчинної кави. Фото Freepik

Сьогодні відзначається кілька професійних та символічних свят

Цього дня, 24 липня, в Україні та світі відзначається кілька цікавих та професійних свят. Так, серед них День фінансового працівника, День турботи про себе та День розчинної кави. Також у цей день є кілька важливих подій у церковному календарі – День святих мучеників Бориса та Гліба та День великомучениці Христини.

День фінансового працівника в Україні

Щороку, 24 липня, своє професійне свято відзначають люди, сфера діяльності яких стосується фінансів — День фінансового працівника. Це свято було започатковано в Україні з ініціативи Міністерства фінансів. Відповідний проект указу президента погодив уряд на засіданні 15 вересня 2021 року. Свято заснували, щоб вшановувати важливу працю та значний внесок у розвиток фінансової системи працівників фінансової сфери та підвищення престижності праці фінансиста.

Міжнародний день піклування про себе

Цього дня, 24 липня, у світі відзначається Міжнародний день турботи про себе, який покликаний нагадати людям, як важливо вести здоровий спосіб життя та підтримувати своє ментальне здоров’я — 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Власне, і датою свята було обрано символічне число – 24.07. Відомо, що День піклування про себе було засновано з ініціативи Міжнародного фонду піклування про себе (International Self-Care Foundation, ISF) у 2011 році.

День розчинної кави

Днем народження розчинної кави вважається 24 липня 1938 року. Продукт швейцарського хіміка Моргенталер спочатку не знайшов підтримки ні у колег-науковців, ні у споживачів. Однак, велику хвилю популярності розчинна кава отримала під час Другої світової війни. Розчинна кава стала справжньою знахідкою для солдатів, адже її легко можна було заварити навіть в окопі. А коли війна закінчилася, вже ветерани просто не змогли відмовитися від простої у приготуванні та смачної кави. А за ними тренд на розчинну каву підхопили й інші споживачі. Так розчинна кава поширилася по всьому світу і стала улюбленим напоєм для багатьох людей.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли відзначається Міжнародний день дружби. Що відомо про це свято.