Довго використовувати не можна: як чистити та як часто змінювати йоржик для унітаза

Читать на русском
Автор
Цю річ варто змінювати якнайчастіше
Цю річ варто змінювати якнайчастіше. Фото pixabay.com

Йоржик для унітаза є джерелом бактерій

Однією із незамінних речей у ванній кімнаті є йоржик для унітаза. Ця річ швидко забруднюється і як би ретельно господині його не мили, все одно час від часу його необхідно змінювати.

Тривалість "життя" йоржика для унітаза залежить від багатьох факторів, таких як кількість людей у сім'ї та частота його використання. Як правильно мити та як часто змінювати цю річ йдеться у матеріалі "Ukr.Media".

Як правильно чистити йоржик

Першим і незмінним правилом є те, що перед тим, як мити йоржик, необхідно обов'язково вдягнути рукавички, аби запобігти потраплянню бактерій на шкіру рук та ранки, що можуть на них бути. Звісно ж, під час процедури не можна торкатися обличчя, а після завершення — ретельно вимити руки.

Йоржик можна замочити безпосередньо в унітазі, використовуючи спеціальний засіб для миття унітазів. Як правило, пів години з цим засобом цілком достатньо. Також можна скористатися засобом для чищення зубних протезів, залишивши йоржик в унітазі на всю ніч.

Ще один метод: налийте дві склянки відбілювача в чистий унітаз і залиште йоржик на годину. Ручку йоржика слід протирати дезінфікуючою серветкою. При цьому, у жодному разі не можна мити йоржик у раковині чи посудомийці.

Частота заміни йоржика залежить від того, як часто ним користуються. Наприклад, у родині з чотирьох осіб йоржик рідко повністю висихає, тому його можна змінювати кожен місяць. Підставку під йорж достатньо замінювати раз на рік, за умови регулярної дезінфекції.

Максимальний термін використання йоржика — пів року. Після цього, навіть при ретельному чищенні, його краще замінити, оскільки він перестає ефективно очищати та починає поширювати бактерії з унітаза.

Раніше ми писали, чим ефективно очистити унітаз. Від жовтих плям не залишиться сліду.