Від жовтих плям не залишиться сліду: чим ефективно очистити унітаз

Читать на русском
Автор
Покупні засоби для прибирання можна замінити домашніми
Покупні засоби для прибирання можна замінити домашніми. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Два рецепти ефективних засобів для чищення сидіння унітаза

Ні для кого не секрет, що за гігієною туалету дуже важливо стежити. Завдяки регулярному очищенню можна бути впевненим, що віруси та бактерії не мають умов для розвитку.

Особливу увагу необхідно приділяти сидінню унітаза, бо на його поверхні можуть утворюватися жовті плями, що важко виводяться. Це може бути сигналом, що сантехніку необхідно частіше чистити або про неефективність засобу для прибирання. Для рятування від стійких жовтих плям існують домашні засоби. Приготувати їх дуже просто, а ефект від застосування може здивувати.

Домашні засоби для очищення унітаза

Найпростіший спосіб видалити плями з сидіння унітаза – використовувати оцтовий компрес. Просто змішайте теплу воду та спиртовий або яблучний оцет у пропорції 1:1. Потім змочіть паперові рушники та розкладіть їх на обідку. Залишіть засіб на 30 хвилин, потім видаліть рушники й промийте поверхню водою.

Другий варіант – використовувати пасту з харчової соди з лимонною кислотою. Змішайте два інгредієнти та додайте трохи води. Нанесіть пасту на сидіння унітаза за допомогою щітки, а через декілька хвилин змийте водою. Дуже важливо, щоб паста не була абразивною, бо це може пошкодити поверхню і зробити її ще більш схильною до забруднення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибрати плісняву та неприємний запах у пральній машині. У цьому допоможе копійчаний засіб.