Подякуєте собі взимку: як приготувати кабачкову ікру

Читать на русском
Автор
Смачка закуска до сніданку
Смачка закуска до сніданку. Фото freepik.com

Додасте цей рецепт до скарбнички улюблених

З кабачків можна приготувати безліч смачних страв: оладки, пасту, посмажити кружечками чи запекти човниками. Однак, чи не найпопулярнішою закускою з цього овоча є кабачкова ікра.

Її можна приготувати влітку та смакувати, одразу намазуючи на бутерброди. Або законсервувати і насолоджуватися взимку. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "_tanyushina_".

Як приготувати кабачкову ікру

Інгредієнти:

  • 3 кг молодих кабачків;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 1,5-2 ст. л солі;
  • 1 ст. л цукру;
  • 3-4 ст. л томатної пасти;
  • олія для смаження;
  • 6-7 зубчиків часнику;
  • пучок кропу;
  • чорний мелений перець;
  • 2 ст. л оцту (якщо закривати);

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, моркву та кабачки очистити та довільно нарізати.
  2. Моркву натерти на тертці.
  3. Цибулю обсмажити на олії до м'якості, додати моркву, обсмажити.
  4. Додати кабачки, злегка обсмажити, посолити.
  5. Після того, як ви посолите, а кабачки почнуть віддавати вологу, протушкувати їх у власному соку.
  6. Накрити кришкою та готувати на повільному вогні 40-60 хвилин.
  7. Після цього кабачки перебити блендером, додати томатну пасту, подрібнений кріп, перемішати і можна їсти.

Раніше ми писали, як приготувати кабачкову намазку. Це рецепт особливо апетитної закуски.