![Смачка закуска до сніданку](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/34/d37ee9a9-84a320de8cddca246833274ac872334a.jpg?v=9128_1)
Додасте цей рецепт до скарбнички улюблених
З кабачків можна приготувати безліч смачних страв: оладки, пасту, посмажити кружечками чи запекти човниками. Однак, чи не найпопулярнішою закускою з цього овоча є кабачкова ікра.
Її можна приготувати влітку та смакувати, одразу намазуючи на бутерброди. Або законсервувати і насолоджуватися взимку. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "_tanyushina_".
Як приготувати кабачкову ікру
Інгредієнти:
- 3 кг молодих кабачків;
- 1 кг цибулі;
- 1 кг моркви;
- 1,5-2 ст. л солі;
- 1 ст. л цукру;
- 3-4 ст. л томатної пасти;
- олія для смаження;
- 6-7 зубчиків часнику;
- пучок кропу;
- чорний мелений перець;
- 2 ст. л оцту (якщо закривати);
Спосіб приготування:
- Цибулю, моркву та кабачки очистити та довільно нарізати.
- Моркву натерти на тертці.
- Цибулю обсмажити на олії до м'якості, додати моркву, обсмажити.
- Додати кабачки, злегка обсмажити, посолити.
- Після того, як ви посолите, а кабачки почнуть віддавати вологу, протушкувати їх у власному соку.
- Накрити кришкою та готувати на повільному вогні 40-60 хвилин.
- Після цього кабачки перебити блендером, додати томатну пасту, подрібнений кріп, перемішати і можна їсти.
Раніше ми писали, як приготувати кабачкову намазку. Це рецепт особливо апетитної закуски.