Бюджетна сезонна страва: фаршировані кабачки з м'ясом оцінять близькі

Читать на русском
Автор
1663
Фаршировані кабачки прикрасять будь-який стіл
Фаршировані кабачки прикрасять будь-який стіл. Фото 1000.menu

Страва готується просто та досить швидко

Кабачки влітку, здається, становлять чи не більшу частину раціону українців. Адже їх можна додавати й до омлетів, й готувати рагу чи смажити оладки.

Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант приготування цього овочу — запекти човниками з фаршем. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "bilous_olha".

Як приготувати кабачки з фаршем

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.;
  • курячий фарш – 0,5 кг;
  • сир твердий – 200 г;
  • яйце;
  • томатний соус (або помідори у власному соку) або помідори – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 середня шт.;
  • часник;

Спосіб приготування:

  1. Кабачки розрізати навпіл та вийняти серединку (її не викидати).
  2. Викласти в форму для запікання на фольгу, змащену олією.
  3. Олією змастити самі кабачки.
  4. Поставити кабачки у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  5. На олії обсмажити цибулю, нарізану кубиками, натерту моркву та нарізати кубиками серединки кабачків.
  6. Додати фарш, обсмажити.
  7. Посолити, поперчити, вичавити часник.
  8. Додати томатний соус або нарізані помідори, протушкувати.
  9. В охолоджений фарш додати яйце, викласти на кабачки.
  10. Поставити в духовку на 30-35 хвилин за температури 180 градусів.
  11. За 5 хвилин до готовності посипати натертим сиром.

Раніше ми писали, як приготувати запіканку з кабачків. Це чудовий спосіб нагодувати всю сім'ю.