Петунії будуть цвісти все літо: полийте їх цими засобами

Читать на русском
Автор
Найкращі добрива для петуній Новина оновлена 01 липня 2024, 16:26
Найкращі добрива для петуній. Фото Canva

Петунії потребують поживних речовин

Петунії — однорічні квіти, якими прикрашають клумби, балкони та підвіконня. Вони дуже красиво цвітуть та не вимагають багато умов для зростання. Барвистого цвітіння за короткий проміжок часу, цілком реально досягти. Весь секрет — у хорошому підживленні. Також ми розповідали, чим краще полити орхідеї.

Правильні добрива — запорука тривалого та пишного цвітіння петуній. "Телеграф" зібрав найдієвіші засоби для поливу квітів у літній період.

Гумат

Петунії найкраще засвоюють саме рідкі добрива. Вони наповнюють квіти поживними речовинами через листя та коріння. Ефективно буде поєднати рідкий гумат разом із азофоскою. Тоді все це треба розбавити в 10 літрах води. Добриво використовуємо під корінь. Часто таку речовину небажано вносити. Перед застосуванням землю треба полити звичайною водою.

Кропива

Це доступний засіб, який росте скрізь, а корисний — великою кількістю азоту. Підживлення на основі кропиви допоможе петунії цвісти значно довше. Знадобиться пів кілограма бурʼянів на 10 літрів води. Рослина має бродити десь добу. Пропорція: половину літра підживлення на основі кропиви — під одну квітку.

Дріжджі

Простий засіб, який є вдома чи не у кожного, збагатить квіти корисними сполуками. Тож будете милуватися красивим цвітінням. Усе, що треба — 10 грамів сухих дріжджів та 2 столові ложки цукру. Розбавляємо в 10 літрах води. Хай стоїть 2-3 години в теплому місці. Щодо дозування, то наприклад, на 5 квадратних метрів петуній треба 10 літрів добрива.

Раніше "Телеграф" писав про посівний календар робіт у саду та на городі на липень. Дізнайтеся найбільш сприятливі дні, в які можна проводити різні процедури.