"Фактично помер разом з ним": Віталій Капранов розповів про життя без брата та роботу в умовах війни

Читать на русском
Автор
Віталій Капранов розповів про життя без брата Дмитра Новина оновлена 03 липня 2024, 15:27
Віталій Капранов розповів про життя без брата Дмитра. Фото https://www.facebook.com/KapranovyBraty/

Віталій зізнався, що йому важко продовжувати роботу за двох

Відомий український письменник і публіцист Віталій Капранов, який у квітні 2024 року поховав брата-близнюка Дмитра, розповів про життя без рідної людини та про те, як продовжує їхню спільну справу. Віталій зізнався, що йому дуже складно, але здаватись він не збирається.

Про це він розповів в інтерв’ю "Апострофу" Lime. Громадський діяч зазначив, що пам’ять про брата завжди житиме і він докладає до цього максимальних зусиль.

Віталій Капранов розповів про життя без брата Дмитра

За словами письменника, він поки що живе спогадами і йому дуже важливо зафіксувати все те, що встиг зробити Дмитро за своє життя. Віталій поки не знає, як відбуватимуться подальші усі активності, адже вони з братом усе робили разом. Найближчим часом він планує зробити вечір пам’яті, на якому збере друзів, почитає поезію та уявить, що Дмитро на ньому теж присутній. Фізично Віталій поки що не знає, як виконувати роботу за двох, оскільки видавничий бізнес є досить трудомістким, а війна та її наслідки, зокрема відключення електрики, створюють додаткові труднощі.

Письменник наголосив, що переживає з приводу історичного каналу ім. Т. Шевченка, двигуном якого був Дмитро, оскільки писати тексти на історичні теми непросто, кваліфікованих людей не вистачає. Але незабаром глядачі зможуть побачити їхню розвідку про історію США.

Віталій Капранов також висловився про війну, наголосивши, якби не вона, то брат ще б пожив, навіть із тяжкою хворобою. Але два роки військових дій, служба в "Азові" та часті обстріли сильно позначаються на стані здоров’я.

"Його не прямо вбив Путін. Разом з ним москалі вбили й мене, але здаватися я все одно не збираюся", — зазначив письменник. Також він заявив, що і Україна не збирається здаватися, питання полягає в тому, коли у ворожої армії закінчаться сили та яку ціну ми заплатимо за перемогу.

"Телеграф" писав раніше, що Дмитро Капранов раптово помер від розриву аорти. Віталій робив штучне дихання та масаж серця, але, на жаль, йому не вдалося реанімувати брата.