Посівний календар на липень: найкращі дати для роботи на городі та в саду

Читать на русском
Автор
Посівний календар на липень 2024 року
Посівний календар на липень 2024 року. Фото Canva

У липні знайдеться, що робити на ділянці

Другий літній місяць вважається продуктивним часом для городників і садівників. У цей період все ще активно садять деякі рослини, але не тільки. Потрібно правильно доглядати за культурами, щоб отримати урожай. Ще важливо знати, коли краще це робити.

"Телеграф" підготував посівний календар на липень 2024 року, аби ви дізналися, які дати є сприятливими для роботи в саду та на городі.

Посівний календар на липень 2024

1, 3, 4, 6 липня — оптимальний час для посіву петрушки, кропу, шпинату, кінзи, руколи й салату. Рекомендується видаляти бур'яни, а от поливати культури в ці дні не варто.

2, 5, 7, 8 липня — у ці дати вносьте підживлення для цибулі, часнику, квасолі та гороху. Прополюйте та розрихлюйте землю.

9,10, 11 липня — можна пересаджувати, обрізати та поливати рослини. Також городникам в ці дні добре зайнятися пасинкуванням помідорів і укоріненням полуниці.

12, 13, 16, 17 липня — починаємо активно обробляти рослини від шкідників і хвороб. Сіємо пізні огірки, картоплю, цвітну капусту. Пересаджуємо зелень, квіти.

14,15,18,19 липня — вдалий час для обрізки старих гілок, пагонів і поливу дерев. Варто проріджувати рослини та вже можна починати збирати ягоди.

20,21, 24, 25 липня — збирайте дозрілі фрукти та овочі. Крім того, це вдалі дати для роботи з квітами на клумбі.

22, 23, 26, 27 липня — у ці дні варто садити плодові — яблуню, персик, сливу, вишню. Також збирайте урожай на зберігання.

28, 29, 30 липня — сіємо кабачки, патисони, обприскуємо рослини від шкідників та прополюємо землю.

Раніше "Телеграф" писав, чому тріскають помідори на кущах. Є кілька поширених причин, чому так відбувається.