Щоразу додаватимете до м'яса: як приготувати вишневий соус на зиму

Читать на русском
Автор
Подякуєте собі взимку
Подякуєте собі взимку. Фото freepik.com

Соус чудово пасує до м'яса

На зиму можна не лише приготувати вишню у власному соку, але й закрити надзвичайний вишневий соус. Він має пряний кисло-солодкий смак та чудово поєднується з м'ясом.

Окрім цього — він ідеально зберігається усю зиму. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "talli sun".

Як приготувати вишневий соус до м'яса

Інгредієнти:

  • вишня – 1 кг (без кісточок);
  • цукор – 180 г;
  • сіль – 30 г;
  • перець чилі – 0,5 ч. л.;
  • коріандр – 0,5 ч. л.;
  • карі – 0,5 ч. л.;
  • часник – 2-3 зуб.;

Спосіб приготування:

  1. Вишню помити, видалити кісточки.
  2. Збити блендером до однорідності.
  3. Додати цукор, сіль, перець, коріандр, карі.
  4. Перемішати і поставити на вогонь, довести до кипіння.
  5. Вогонь зменшити та варити соус близько 50 хвилин періодично помішуючи.
  6. За 10 хвилин до закінчення приготування додати часник.
  7. Розлити готовий соус в стерилізовані банки, перевернути і дати охолонути.
  8. Зберігати в прохолодному місці.

Раніше ми писали, як приготувати закуску з помідорів. Її з'їдять швидше, ніж м'ясо.