Сонце в банці: розкішний компот з абрикосів на зиму.

Читать на русском
Автор
Неймовірний компот з абрикосів без кісточок
Неймовірний компот з абрикосів без кісточок. Фото shuba.life

Жодна банка не доживе до весни

Літо — чудовий час, щоб поласувати ягодами та фруктами. Досвідчені кулінари закривають із них найрізноманітніші компоти, щоб відчути смак літа в холодну пору року.

Разом із "Вікна" ми поділимося шикарним рецептом компоту з абрикосів. Для нього вам навіть банки стерилізувати не доведеться! Однак обов’язково слід почистити плоди від кісточок, щоб консервація довго стояла. Однак компот виходить настільки смачним, що ви п’єте до перших морозів.

Як приготувати компот з абрикосів на зиму

Інгредієнти на одну трилітрову банку:

  • абрикоси — 700-800 г;
  • цукор — 250 г;
  • вода — 2,5 л.

Спосіб приготування:

  1. Банки ретельно миємо, стерилізуємо над парою чи в духовці. Миємо кришки, кип’ятимо їх 2-3 хвилини й даємо обсохнути.
  2. Абрикоси миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і видаляємо кісточки. Розкладаємо їх по банках, наповнюючи щонайменше ніж на третину і заливаємо окропом до самого краю. Залишаємо на 10-15 хвилин.
  3. Через зазначений час зливаємо воду зі банок назад у каструлю, знову доводимо до кипіння, варимо 2-3 хвилини та заливаємо в банки. Туди ж додаємо цукор.
  4. Знову зливаємо воду з банок, доводимо до кипіння ще раз і заливаємо нею фрукти із цукром до самого верху. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою.
  5. Коли компот охолоне, відправляємо його у темне прохолодне місце.

Раніше ми розповідали, як приготувати компот з лимона та ревеню. Спробуйте — це дивно смачно.