Взимку ви пошкодуєте, що не закрили 50 банок: оригінальний рецепт компоту за копійки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Чудовий рецепт компоту на зиму](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/a6/f471eacb-e0d2c0beb9599e06ca2277df3e797a63.jpg?v=3667_1)
Скільки не закрий — буде мало
Ми розповідали, як закрити огірки на зиму. Тепер ділимось рецептом особливо смачного компоту. Цей дешевий освіжаючий напій з ревеню стане для вас справжнім відкриттям. Мохіто можна як пити влітку, так і закрити його на зиму.
Рецептом поділились на порталі "Школа Життя". Цей простий рецепт не потребує багато часу та зусиль, а результат порадує вас насиченим смаком та чудовим ароматом. З наведеної кількості продуктів вийде 3-літрова банка смакоти.
Інгредієнти:
- Стебла ревеню – 1 кг (нарізати шматками 3-4 см)
- Лимон – 2 кружечки
- Гілочка м'яти (за бажанням)
- Цукор – 300 г
- Вода
Спосіб приготування:
- Підготуйте ревінь. Ретельно промийте стебла, видаліть листя. Наріжте стебла на шматки 3-4 см.
- Розкладіть нарізаний ревінь по чистих банках, заповнюючи їх приблизно на третину. Додайте по 2 кружечки лимона та гілочку м'яти до кожної банки.
- Закип'ятіть воду в каструлі. Додайте цукор і варіть, помішуючи, до повного розчинення. Гарячим сиропом залийте банки з ревенем доверху.
- Накрийте банки кришками і поставте в каструлю з гарячою водою. Стерилізуйте компот 15-20 хвилин з моменту закипання води.
- Обережно дістаньте банки з каструлі, закрутіть кришки. Переверніть банки догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Охолоджений компот зберігайте в прохолодному місці. Також ми розповідали, чому в банках з огірками утворюється білий розсіл.