Взимку ви пошкодуєте, що не закрили 50 банок: оригінальний рецепт компоту за копійки

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт компоту на зиму
Чудовий рецепт компоту на зиму. Фото shuba.life

Скільки не закрий — буде мало

Ми розповідали, як закрити огірки на зиму. Тепер ділимось рецептом особливо смачного компоту. Цей дешевий освіжаючий напій з ревеню стане для вас справжнім відкриттям. Мохіто можна як пити влітку, так і закрити його на зиму.

Рецептом поділились на порталі "Школа Життя". Цей простий рецепт не потребує багато часу та зусиль, а результат порадує вас насиченим смаком та чудовим ароматом. З наведеної кількості продуктів вийде 3-літрова банка смакоти.

Інгредієнти:

  • Стебла ревеню – 1 кг (нарізати шматками 3-4 см)
  • Лимон – 2 кружечки
  • Гілочка м'яти (за бажанням)
  • Цукор – 300 г
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте ревінь. Ретельно промийте стебла, видаліть листя. Наріжте стебла на шматки 3-4 см.
  2. Розкладіть нарізаний ревінь по чистих банках, заповнюючи їх приблизно на третину. Додайте по 2 кружечки лимона та гілочку м'яти до кожної банки.
  3. Закип'ятіть воду в каструлі. Додайте цукор і варіть, помішуючи, до повного розчинення. Гарячим сиропом залийте банки з ревенем доверху.
  4. Накрийте банки кришками і поставте в каструлю з гарячою водою. Стерилізуйте компот 15-20 хвилин з моменту закипання води.
  5. Обережно дістаньте банки з каструлі, закрутіть кришки. Переверніть банки догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Охолоджений компот зберігайте в прохолодному місці. Також ми розповідали, чому в банках з огірками утворюється білий розсіл.